NaslovnicaVijestiPREGLED VIKENDA: Bayern povećao vodstvo u Bundesligi, Liverpool ostao u utrci za...

PREGLED VIKENDA: Bayern povećao vodstvo u Bundesligi, Liverpool ostao u utrci za titulu!

I danas za vas imamo pregled vikenda na našem i vašem Svijet Kladjenja portalu. Mnogo toga se događalo na terenima u ligama peticama ovog vikenda, a mi ćemo vam pisati o onim najzanimljivijim dijelovima.

Pregled vikenda

Premier liga

Utrka za titulu se još uvijek vodi u Engleskoj, gdje sada Liverpool ima dva boda više i utakmicu više od Manchester Cityja koji igra danas protiv Leceistera na svom terenu, gdje su također favoriti sa koeficijentom od 1.20 na njihovu pobjedu.

Izvor: bet365

Liverpool je za vikend ostvario pobjedu protiv Newcastlea i imaju još samo jednu utakmicu do kraja ove sezone, gdje će se odlučivati njihova sudbina, jer ako City dobije sve utakmice do kraja to jest posljednje dvije, uključujući i ovu večeras, oni će biti prvaci.

Kada je borba za mjesta koja vode u Ligu prvaka u pitanju, Chelsea je sa pobjedom protiv Watforda zasjeo na treće mjesto sa bodom više od Tottenhama koji je doživio svoj treći poraz u posljednje četiri utakmice. Oni su izgubili od Bournemoutha u gostima sa 1-0 nakon što su dobili dva crvena kartona u toj utakmici.

Zanimljivo je bilo i na Emiratesu, gdje je Arsenal remizirao protiv Brightona i time se Brtihgton spasio ispadanja iz lige, ali su zagorčali život Topnicima koji su imali šansu da se mnogo više približe Tottenhamu, međutim, sada će im trebati čudo da ih sustignu, a čak i ako to urade, teško će sustići gol razliku Tottenhama.

Manchester United je nakon remija ovog vikenda protiv Huddersfielda u gostima zapečatio svoju sudbinu i sada imaju četiri boda manje od četvrtog mjesta sa samo još jednom utakmicom preostalom do kraja sezone.

Što se tiče dna tabele, sve je već riješeno, Cardiff je nakon poraza protiv Crystal Palacea ispao iz natjecanja, zajedno sa Fulhamom i Huddersfieldom koji su već prije zapečatili svoje sudbine.

PREMIER LIGA

Primera

Iako su u Primeri prva tri mjesta već odlučena, velika borba se vodi za mjesta koja vode na europska natjecanja. Getafe, Valencia i Sevilla će se u posljednje dvije utakmice ove sezone boriti za četvrtu poziciju, na kojoj se sada nalazi Getafe sa tri boda više od Valencije i Seville.

Izvor: bet365

Getafe je sa pobjedom protiv Girone za vikend učvrstio svoju poziciju na tabeli, nakon što je Sevilla doživjela drugi iznenađujući poraz zaredom protiv Leganesa ovog puta kod kuće pred svojim navijačima. To je iskoristila Valencia kada je pobijedila Huescu u gostima i sada imaju isto bodova kao i Sevilla sa nešto boljom gol razlikom.

Sa tri poraza u posljednja četiri susreta Sevilla je sebi zagorčala život i sad imaju šansu da čak padnu i na goru poziciju, ukoliko izgube i preostale dvije utakmice.

Athletic Bilbao na sedmoj poziciji je mogao da riješi svoje pitanje, ali su sa porazom protiv Valladolida u gostima ostali na 50 bodova, što je sada tri boda više od Real Sociedada, Espanyola i Alavesa. Svi oni imaju priliku da stignu Athletic Bilbaoa na toj poziciji do kraja sezone.

Valladolid je na dnu tabele ostvario tu jako potrebnu pobjedu i sada će u posljednja dva kola da se bori sa Gironom za opstanak u ligi.

No, nije Girona jedina, tu su Levante, Villarreal i Celta Vigo sa dva boda više od Valladolida u ovom trenutku. Girona se našla u teškoj poziciji nakon tog poraza protiv Getafea. Girona ima četiri poraza u posljednjih pet utakmica i to će se sad odraziti na njihovu borbu za opstanak.

PRIMERA

Serie A

Kao što već svi znamo, ovdje je pitanje titule i prva dva mjesta već riješeno, dok se ogromna borba vodi za ostale četiri pozicije. Inter je sa četiri remija u posljednjih pet utakmica zagorčao sebi život u posljednje tri utakmice preostale ove seozne.

Izvor: bet365

Atalantine tri pobjede zaredom u posljednji pet utakmica ih je gurnulo u vatru sa Interom, gdje se sada nalaze samo bod ispod njih i do kraja sezone imaju šansu da završe čak na toj trećoj poziciji, samo ako nastave sa svojom formom. Atalanta je za vikend ostvarila veliku pobjedu nad Lazijom u gostima.

Atalanta sada ima tri boda više od petoplasiriane Rome, koja je baš kao i Inter, remizirala za vikend protiv Genoe u gostima i time su smanjili svoje šanse za tu četvrtu poziciju. Bit će teško do kraja za Romu, jer sljedeću utakmicu igraju protiv Juventusa, gdje su favoriti sa koeficijentom 2.45.

Za pet u šestu poziciju će se boriti već spomenuta Roma, a zatim i Torino koji se nalazi samo dva boda ispod i koji je za vikend odigrao fenomenalno protiv Juventusa. Oni su u jednom trenutku mislili da su ostvarili nova tri boda, ali Cristiano Ronaldo im je srušio sve nade, nakon što je postigao gol u 84. minuti susreta za izjednačenje i neriješen rezultat na kraju utakmice.

Milan se nalazi samo jedan bod ispod Torina, dok je Lazio sa dva boda manje. Milan nije igrao ovog vikenda, ali večeras će ugostiti Bolognu gdje se nadaju nova tri boda, kako bi pretekli Torina na toj šestoj poziciji, a favoriti su sa koeficijentom od 1.60.

Lazio je doživio veliki poraz protiv Atalante i njihove nade su nakon tri poraza u pet utakmica vrlo slabašne za mjesta koja vode u Europu, pogotov ako i Milan ostvari pobjedu večeras protiv Bologne.

Kada je dno tabele u pitanju u Seriji A, Genoa, Udinese i Empoli će da se bore za opstanak u posljednje tri utakmice. Naime Empli se nalazi u zoni ispadanja, sa samo dva boda manje od Udinesea, nakon što je Empoli ovog vikenda ostvario pobjedu protiv Fiorentine kod kuće. Time su povećali svoje šanse za opstanak u ligi, dok su Udinese i Genoa sa remijima zagorčali svoj život. Iako je Bologna ostvarila tri pobjede u posljednje četiri utakmice, oni su i dalje u opastnosti od ispadanja iako imaju četiri boda više od Empolija.

Sa devet bodova još uvijek u igri do kraja sezone, čak Bologna i Parma nisu sigurne na 14-oj i 15-oj poziciji. Matematički bi i Fiorentina, zajedno sa Cagliarijem mogle ispasti u ovoj ligi, ali ako bi oni ostvarili sve poraze do kraja, dok njihovi protivnici ispod bi morali ostvariti sve pobjede. U svakom slučaju, vrlo male šanse su da se to dogodi, ali ništa nije nemoguće u nogometu.

SERIE A

Bundesliga

Novi rasplet u Bundelsigi, kada je titula u pitanju. Borussia Dortmund nije uspjela zadržati korak za Bayernom i sada nakon remija za vieknd imaju četiri boda manje, sa dvije utakmice preostale do kraja sezone.

Izvor: bet365

Bayern je pobijedio Hannovera sa 3-1 i time su ostvarili nova tri boda. To je bila njihova 23 pobjeda ove sezone, a izgleda da su nakon duge i teške sezone osigurali i titulu.

Velika borba u ovoj ligi se također vodi na mjestima koja vode na europska natjecanja. Nakon razočaravajućeg poraza Frankfurta protiv Leverkusena, sada imaju isto bodova kao i Leverkusen i sa dvije utakmice preostale do kraja sezone ovdje ćemo gledati krvavu borbu za Ligu prvaka.

Samo dva boda manje od njih imaju M’gladbach i Wolfsburg. M’gladbach se mogao postaviti i u bolju poziciju ovog vikenda, ali su remijem protiv Hoffenheima zadržali svoju šestu poziciju.

Wolfsburg je to iskoristio i ostvario drugu pobjedu zaredom i to protiv Nurnberga i sada će se boriti za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Hoffenheim je sa remijem protiv M’gladbacha pao na osmu poziciju, gdje sad imaju smao jedan bod manje od već navedena dva tima iznad.

Sa dvije utakmice preostale do kraja sezone, borba na začelju Bundeslige je gotova, jer se u ovom trenutku Schalke nalazi sedam bodova iznad Stuttgarta, tako da je za njih sve gotovo. Stuttgart će vjerojatno da se bori u doigravanjima za ispadanje, dok su Nurnberg i Hannover već praktički ispali. Sve tri ova tima na začelju su doživjeli poraze za vikend.

BUNDESLIGA

Ligue 1

Utrka za titulu u Ligue 1 je već odavno gotova. Međutim velika borba se sada vodi za tu treću poziciju, jer je Lyon sebi zagorčao život u posljednjih nekoliko kola. Oni sada nakon remija protiv Lillea za vikend imaju samo bod više od St. Etiennea koji se nalazi na toj četvrtoj poziciji. Treća pozicija u ovoj ligi vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Izvor: bet365

Lyon za sada drži tu poziciju, ali sa tri utakmice preostale do kraja nismo sigurni da li će to uspjeti. St. Etienne je sa četvrtom pobjedom zaredom u posljednjih pet utakmica povećao svoje šanse i sada će se sigurno do kraja sezone boriti kako bi svrgnuo Lyona, dok sljedeću utakmicu igraju protiv Montpelliera, gdje su veliki favoriti sa koeficijentom 1.65 i pobjedom u toj utakmici bi riješili pitanje četvrte pozicije, jer im je Montpellier najbliži protivnik za tu poziciju. Dok bi ujedno imali i šansu da prestignu Lyona, koji ima vrlo tešku utakmicu sljedećeg vikenda u gostima protiv Marseillea.

Na dnu se također vodi velika borba. Dijon i Caen se nalaze u zoni ispadanja dok Caen ima samo dva boda više od Dijona, a ta 18-pozicija vodi u doigravanja za ispadanje, tako da će se posljednja tri tima boriti i za tu poziciju.

Tri boda iznad Caena se nalazi Monaco koji je ponovo ugrožen ove sezone od ispadanja, nakon što nisu ostvarili pobjedu u posljednjih pet utakmica uz dva poraza i tri remija. Amiens je također bod iznad Monaca sa četiri remija i jednim porazom u posljednjih pet utakmica. Očeuje nas vrlo zanimljiv rasplet u posljednje tri utakmice u Francuskoj.

LIGUE 1

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!