NaslovnicaVijestiPREGLED VIKENDA: Manchester City osvojio titulu Premier lige, velika borba se vodi...

PREGLED VIKENDA: Manchester City osvojio titulu Premier lige, velika borba se vodi u ostalim ligama peticama!

Pregled vikenda započinjemo sa viješću da je Manchester City osvojio titulu Premier lige i ako neki od vas ne znaju, oni su to uradili sa pobjedom nad Brightonom. Liverpool je pobijedio Wolvesa u posljendjoj utakmici, ali to nije bilo dovoljno, jer su Građani imali bod više.

Premier liga

Fenomenalan vikend i završetak sezone u Engleskoj. Manchester City je osvojio titulu Premier lige, nakon teške utrke tijekom cijele ove sezone. Oni su imali samo jedan bod više od Liverpoola na toj drugoj poziciji i morali su ostvariti pobjedu u posljednjoj utakmici protiv Brightona kako bi potvrdili titulu.

Izvor: bet365

Liverpool se nadao da će Brighton iznenaditi Građane na svom terenu, što im je uspjelo u prvih 27 minuta susreta kada je Murray postigao gol za vodstvo protiv Cityja. Liverpool je naravno postigao dva gola protiv Wolvesa i time su željeli stvoriti dodatni pritisak na Građane. Međutim, Aguero i Laporte su do kraja prvog poluvremena preokrenuli rezultat i time ponovo prešli na prvu poziciju. U jednom trenutku je Liverpool imao tu prvu poziciju, ali City se naravno sa pobjedom do kraja utakmice vratio natrag na prvu poziciju. Sve u svemu ovo je bila jedna sjajna sezona za oba ova kluba.

Što se tiče ostatka tabele, spomenut ćemo samo one najvažnije pozicije i naravno timove koji su ispali. Prije svega, Chelsea je uspio da zapečati to treće mjesto sa remijem protiv Leicestera u gostima, gdje nije bilo golova. Oni su ostali jedan bod iznad Tottenhama, jer je i Tottenham remizirao protiv Evertona.

Spursi su naravno time osujetili Arsenala i ostali su bod iznad njih u toj utrci za četvrtu poziciju, tako da je Arsenal uprkos toj pobjedi protiv Burnleya u posljednjoj utakmici ostao na petoj poziciji koja vodi u Europsku ligu. Međutim, oni su u finalu Europske lige ove sezone i imat će šansu da protiv Chelsea ostvare pobjedu i tako se kvalificiraju za Ligu prvaka.

Ovo je također bila jedna očajna sezona za Manchester United. Što se dokazalo i u posljednjoj utakmici u kojoj su na Old Traffordu izgubili od Cardiffa sa 0-2. To je bio treći poraz Manchester Uniteda u posljednjih pet utakmica, dok nisu ostvarili pobjedu u posljednjih šest utakmica na svim natjecanima.

Što se tiče dna tabele, Cardiff, Fulham i Huddersfield su timovi koji će sljedeće sezone igrati u Championshipu.

Primera

Iako se već zna tko je osvojio Primeru, kao i tko će završiti na drugoj i trećoj poziciji, velika borba se i dalje vodi za to posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Trenutno se situacija dodatno zakuhala i sada će se u posljednjem kolu boriti tri tima za tu četvrtu poziciju.

Izvor: bet365

Nakon što je Valencia pobijedila tijekom ovog vikenda, uz poraz Getafea i remi Seville, Šišmiši su uspjeli preuzeti tu četvrtu poziciju i sada imaju isto bodova kao i Getafe. Sevilla je razočarala u posljednje vrijeme i nakon tog remija protiv Atletico Madrida, oni su ostali dva boda iza Valencije i Getafea.

Vrlo zanimljiva borba na ovim pozicijama koje vode na europska natjecanja i tu će se sve odlučiti u posljednjoj utkamici ove sezone.

Athletic Bilbao je tim koji ima tri boda manje od Seville i njihova pozicija je sada ugrožena, jer u posljednjem susretu igraju upravo protiv Seville, dok se dva tima, Real Sociedad i Espanyol nalaze samo tri boda ispod. Oni bi mogli izgubiti ovu utakmicu i time bi ugrozili svoje šanse za završetak na sedmoj poziciji ove sezone.

Što se tiče dna tabele u Primeri, Girona je sa razočaravajućim porazom protiv Levantea ostala u toj zoni ispadanja sa samo tri boda manje od Celte Vigo. Teško da će se oni izvući i sa pobjedom u posljednjoj utakmici ove sezone, jer moraju stići veliku gol razliku, tako da će to sa četiri poraza u posljednjih pet utakmica biti vrlo teško. Timovi koji su već ispali su Rayo Vallecano i Huesca. Ostali timovi su sigurni od ispadanja u posljednoj utakmici.

PRIMERA

Serie A

Kao što već nekoliko tjedana znamo, Juventus je novi prvak Serije A. Međutim, vodila se, a i dalje se vodi velika borba za mjesta koja vode na europska natjecanja. Prije svega tu je Atalanta koja je sada ostvarila četiri pobjede u posljednjih pet utkamica i time su preuzeli treću poziciju od Intera koji je ostvario četiri remija u posljednjih pet utakmica. To je ugrozilo šanse Intera za završetak u prve četiri pozicije ove sezone. Trenutno Atalanta ima dva boda više od Intera, dok Inter ima samo jedan bod više od Milana i Rome, međutim imaju i utakmicu manje, koju igraju večeras protiv Chieva gdje su favoriti.

Izvor: bet365

Milan i Roma su poboljšali svoje nastupe u posljednjih nekoliko utakmica i nakon velikih pobjeda protiv Fiorentine i Juventusa za vikend, oni sada imaju šansu da u posljednje dvije utakmice iznenade Intera i Atalantu na tim gornjim pozicijama.

Dva boda manje od Milana i Rome ima Torino, koji je fenomenalno igrao u posljednje vrijeme. Torino je ostvario svoju treću pobjedu u posljednje četiri utakmice i ovog vikenda su na svom terenu pobijedili Sassuoloa sa 3-2.

Ispod Torina, nalazi se Lazio sa samo dva boda manje od njih i u posljednje dvije utakmice, Lazio će imati priliku da se bori za ta mjesta koja vode u Europu. Međutim, iako su ostvarili pobjedu protiv Cagliarija u gostima, oni igraju vrlo promjenjivo i bit će to težak završetak sezone za njih.

Na dnu tabele u Seriji se vodi ogromna borba za opstanak. Empoli trenutno ima samo jedan bod manje od Genoe, dok imaju dva boda manje od Udinesea i Bologne, nakon što su pobijedili posljednje dvije utakmice protiv Fiorentine na svom terenu i Sampdorije u gostima.

Tri boda više od Empolija sada ima i Parma koja je ostvarila pet remija zaredom u posljednjih pet utakmica.

No, tu nije kraj, još dva tima iznad Parme, Fiorentina i Cagliari koji su ostvarili razočaravajuće rezultate u posljednje vrijeme su također ugroženi od ispadanja, ali bi trebali to osigurati u narednom kolu, jer igraju protiv slabijih ekipa. U svakom slučaju očekuje nas vrlo zanimljiv završetak sezone u Seriji A.

SERIE A

Bundesliga

Mnogo toga se izmijenilo u Bundesligi nakon ovog kola za vikend, međutim, nema promjena na vrhu tabele. Pretposljednje kolo se odigralo u subotu, gdje su se posložile neke kockice, međutim, ništa još nije završeno i ništa još nije sigurno.

Izvor: bet365

Jedino je siguran Leipzig na toj trećoj poziciji koji je ovog vikenda odigrao remi sa Bayernom. Time su zakuhali stvari na vrhu tabele i sada će u posljendjoj utakmici ove sezone Bayern morati da ostvari pobjedu ukoliko žele titulu.

Međutim, tu utakmicu igraju protiv Frankfurta kojem također trebaju bodovi i koji se također bori za mjesta koja vode u Ligu prvaka, tako da ovo neće biti nimalo bezazlena utakmica. Bayern je naravno veliki favorit sa keoficijentom 1.28, ali ne treba otpisivati Frankfurta koji je imao izvanrednu sezonu do sada. Međutim, Frankfurt je svoje šanse za Ligu prvaka sljedeće sezone znatno upropastio i možda čak izgubio sve nade, ali sa bodom manje od M’gladbacha i Leverkusena, dok imaju utakmicu protiv Bayerna u posljednjem kolu, bit će vrlo teško ponovo preći na tu četvrtu poziciju.

M’gladbach je sa pobjedom protiv Nurnberga proteklog vikenda prešao na tu četvrtu poziciju, zajedno sa Leverkusenom, koji je kiksao protiv Schalkea i sada imaju isto bodova, dok također imaju vrlo teške utakmice u posljednjem kolu.

Dva boda manje od Frankfurta ima Wolfsburg koji je tu poziciju mogao preuzeti od njih ovog vikenda, ali su izgubili od Stuttgarta koji je već osigurao tu poziciju koja vodi u doigravanja za ispadanje. Sada će i Hoffenheim dobtii priliku da u posljednjem kolu preuzme tu poziciju koja vodi u Europu.

Samo bod manje od Hoffenheima se nalazi i Werder Bremen, koji je sa pobjedom održao svoje nade za kvalifikacije na europska natjecnaja. Oni će u posljednjem kolu igrati protiv Leipziga kojem bodovi uopšte ne trebaju i imat će šansu da se plasiraju u Europu.

Već duže vrijeme su pozati i timovi koji su ispali ove sezone iz Bundeslige, a to su Hannover i Nurnberg, dok će Stuttgart ići u doigravanja za ispadanje.

PRIMERA

Ligue 1

Prvo i drugo mjesto u Ligue 1 je već duže vremena poznato, dok se velika borba vodi za treću i četvrtu poziciju koje vode na europska natjecanja. Treću poziciju trenutno zauzima Lyon i oni su sa pobjedom protiv Marseillea za vikend učvrstili svoju poziciju, jer sada imaju četiri boda više od St. Etiennea, koji je upropastio svoje šanse za trećom pozicijom sa porazom od Montpelliera na svom terenu. To je prekinulo odličan niz St. Etiennea koji sada ima minimalne šanse za Ligu prvaka.

Izvor: bet365

Međutim, oni moraju održati svoju poziciju u posljednja dva kola sezone, jer se Montpellier približio na četiri boda i sada imaju šanse da preuzmu tu poziciju od njih. Sa šest bodova do kraja sezone, Marseille je porazom protiv Lyona izgubio sve šanse za igranje u Europi sljedeće sezone. Ovo je bila sezona za zaborav što se tiče ovog kluba.

Sve u svemu, dno tabele i borba za opstanak je bila najzanimljivija ove sezone u Ligue 1. Sada je samo jedan poznati putnik u nižu ligu, a to je Guingamp. Dijon i dalje ima dva boda manje od Caena i Monaca, ali je Monaco sa tri poraza u posljednje četiri utakmice ponovo u opastnosti od ispadanja. Caen i Dijon su znatno poboljšali svoje nastupe tijekom posljednjih nekoliko utakmica, gdje je Caen ostvario tri pobjede u posljednje četiri utakmice i sada im se smiješi izlazak iz zone ispadanja, dok će i Dijon imati šansu nakon što su ostvarili pobjedu za vikend protiv Strasbourga.

Sve ove utakmice smo prognozirali na našem forumu i mnogo toga smo pogodili ovog vikenda, nadamo se da ste ispratili neke tipove i nadamo se da će te nas pratiti u narednom periodu kada je završnica sezone.

LIGUE 1

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!