NaslovnicaVijestiPREGLED VIKENDA: Najzanimljivija događanja u nogometnom svijetu!

PREGLED VIKENDA: Najzanimljivija događanja u nogometnom svijetu!

Pregled vikenda na Svijet Kladjenja portalu i ovog tjedna. Mnogo uspjeha za jedne i razočarenja za druge se dogodilo ovog vikenda u svijetu nogometa, a mi ćemo izdvojiti neke od najzanimljivijih.

Pregled vikenda

Premier liga

Što se tiče Premier lige ovog vikenda se dogodilo nekoliko razočaravajućih rezultata, kao i onih koje smo i sami očekivali, kao npr. ta pobjeda Manchester Cityja kod kuće protiv Tottenhama, gdje su građani nastavili svoju borbu za titulu Premier lige sa pobjedom od 1-0.

Glavna zvijezda u toj utakmici je bio Phil Foden koji je na asistenciju Aguera postigao gol u petoj minuti i City je do kraja utakmice uspio zadržati tu minimalnu prednost. Sa tom pobjedom su zasjeli na prvo mjesto, samo na jedan dan, jer je Liverpool igrao svoju utakmicu protiv Cardiffa odmah u nedelju, gdje su ostvarili pobjedu od 0-2, što ih je vratilo na vrh tabele sa utakmicom više od Cityja, ali i dva boda više.

Kada smo rekli razočaravajući rezultati, mislili smo na onaj Uniteda protiv Evertona na Goodison Parku, gdje je klub sa Old Trafforda izgubio sa 4-0. Katastrofalan rezultat za Crvene đavole, jer će to utjecati direktno na njihovu borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Sada su im šanse zaista male da se plasiraju na jedno od tih mjesta.

Još jedan tim koji je iznenađujuće podbacio u utrci za mjesto koje vodi u Ligu prvaka jeste Arsenal, koji je u nedelju poražen od Crystal palacesa sa 2-3 na svom terenu. Naime, u toj utakmici je Crystal Palace poveo sa 1-0 preko Bentekea, da bi Ozil izjednačio, međutim nekoliko minuta nakon toga Zaha postiže gol na asistenciju pomenutog Bentekea i time dovodi svoj tim u vodstvo. Na kraju je Crystal Palace u ovom londoskom derbiju povećao vodstvo na 1-3, da bi u 77 minuti susreta Aubameyang smanjio sramotu domaćeg tima. Arsenal se i dalje nalazi na toj četvrtoj poziciji, ali sada imaju isto bodova kao i Chelsea koji danas igra protiv Burnleya, gdje su favoriti sa keoficijentom 1.25 na njihovu pobjedu.

Tottenham je sada samo jedan bod iznad Arsenala i Chelseaja, dok je United dva boda ispod i možemo reći da nas očekuje jedna velika borba za treću i četvrtu poziciju sa samo četiri preostale utakmice do kraja sezone.

Što se tiče utrke na dnu tabele, Cardiff je nakon poraza protiv Liverpoola znatno smanjio svoje šanse za opstanak i oni se nalaze sada tri boda ispod Brightona. Ovo će biti težak zadatak za Cardiff do kraja sezone, međutim dajemo im minimalne šanse za to.

Manchester City 1 – 0 Tottenham
Bournemouth 0 – 1 Fulham
Huddersfield 1 – 2 Watford
West Ham 2 – 2 Leicester
Wolves 0 – 0 Brighton
Newcastle 3 – 1 Southampton
Everton 4 – 0 Manchester United
Arsenal 2 – 3 Crystal Palace
Cardiff 0 – 2 Liverpool

Primera

U Primeri je već odavno gotova utrka za titulu, gdje je Barcelona novi prvak, međutim, čeka se zvanična potvrda, jer još uvijek matematički nisu obezbjedili tu titulu. Imaju devet bodova više od Atletico Madrida sa pet preostalih utakmica do kraja sezone.

U ovoj ligi se uglavnom vodi borba za četvrtu poziciju i tri pozicije ispod, koje vode u Europsku ligu, dok se također vodi i velika borba na dnu tabele.

Naime ovog vikenda se vodila direktna borba za četvrtu poziciju u utakmici između Getafea i Seville, što smo predviđali na našem forumu na više kartona i potpuno nas je ispoštovala ta utakmica. Bilo je čak devet žutih i dva crvena na toj utakmici. A kako i ne kada oba tima žele Ligu prvaka sljedeće sezone, međutim Getafe je izašao kao pobjednik i sada imaju dva boda više na toj četvrtoj poziciji od Valencije i Seville. Valencia je također ostvarila pobjedu  u gostima protiv Betisa i sada imaju četiri pobjede u posljednjih pet utakmica. Ova tri tima će se sigurno do kraja sezone krvnički boriti za tu četvrtu poziciju.

Sevilla će imati priliku u sljedećem kolu preuzeti tu poziciju, jer imaju mnogo lakšu utakmicu protiv Rayo Vallecana, gdje su favoriti sa koeficijentom 1.36, dok Getafe i Valencia igraju protiv Reala i Atletico Madrida.

Borba se vodi i za sedmu poziciju, gdje se trenutno nalazi Atheltic Bilbao sa isto bodova kao i Alaves, dok samo tri i četiri boda manje imaju Betis i Espanyol. Athletic Bilbao je svoju sudbinu zagorčao  sa porazom protiv Real Madrida u gostima ovog vikenda, međutim, remi Alavesa protiv Valladolida ih je spasio i zadržao na toj poziciji koja vodi u Europsku ligu.

Na kraju ćemo spomenuti i timove koji se bore za opstanak u ligi ove sezone, a to su Valladolid, koji se trenutno nalazi u zoni ispadanja i oni su remizirali protiv Alavesa, kao što smo već i spomenuli. Levante je dva boda iznad njih, kao i Girona koja je poražena u pet utakmica zaredom, dok po tri i četiri boda više imaju Celta Vigo i Villarreal, koji su generalno poboljšali svoje nastupe u posljednjih nekoliko utakmica.

Alaves 2 – 2 Valladolid
Celta Vigo 2 – 1 Girona
Eibar 0 – 1 Atl. Madrid
Rayo Vallecano 0 – 0 Huesca
Barcelona 2 – 1 Real Sociedad
Levante 2 – 2 Espanyol
Getafe 3 – 0 Sevilla
Real Madrid 3 – 0 Ath. Bilbao
Villarreal 2 – 1 Leganes
Betis 1 – 2 Valencia

Serie A

Iako je Juventus u Seriji A već osvojio titulu, velika borba se još uvijek vodi za mjesta koja vode na europska natjecanja, bilo to u Ligu prvaka ili Europsku ligu.

Naime za četvrtu poziciju se i dalje bore Milan, Roma, Atalanta i Torino. Milan ima 56 bodova na toj četvrtoj poziciji, a Roma je samo bod iza njih. Moglo je to biti potpuno drugačije da je Milan uspio pobijediti Parmu za vikend, ali sva sreća za njih i Roma je remizirala protiv Intera, iako su vodili u toj utakmici.

Atalanta i Torino sada imaju isto bodova, nakon što je Atalanta razočarala protiv Emolija, gdje su na svom terenu remizirali bez golova. Torino se uključio u borbu za mjesta koja vode u Europu sa pobjedom protiv Genoe u gostima za vikend. U ovoj borbi za Europu se nalazi i Lazio koji ima samo jedan bod manje od Torina i Atalante. Oni su doživjeli razočaravajući poraz protiv tima koji je već ispao iz lige i protiv tima kojem je ovo tek druga pobjeda u ligi ove sezone. Lazio je time umanjio šanse za Europu, ali i dalje su u konkurenciji.

Što se tiče dna tabele u Seriji A, Empoli sada ima četiri boda manje od Udinesea nakon što su poraženi od SPAL-a kod kuće tijekom vikenda. Razočaravajući rezultat Empolija nakon što su ostvarili pozitivan remi protiv Atalante.

Parma 1 – 1 AC Milan
Bologna 3 – 0 Sampdoria
Cagliari 1 – 0 Frosinone
Empoli 2 – 4 SPAL
Genoa 0 – 1 Torino
Lazio 1 – 2 Chievo
Udinese 1 – 1 Sassuolo
Juventus 2 – 1 Fiorentina
Inter 1 – 1 AS Roma

Bundesliga

Što se tiče Bundeslige, ovdje se još uvijek vodi borba za titulu, nakon što je su Bayern i Borussia Dortmund ostvarili pobjede za vikend. Bayern je pobijedio Bremena minimalnim rezultatom, dok je Dortmund deklasirao Freiburga sa 0-4. Očekuje nas velika borba na vrhu tabele u Bundesligi sa još samo četiri utakmice preostale do kraja sezone.

Leipzig je već praktički osigurao to treće mjesto i Ligu prvaka sljedeće sezone sa devet bodova više od Frankfurta koji se nalazi na četvrtoj poziciji. Frankfurt ima samo bod više od M’gladbacha, dok je i Hoffenheim odmah iza leđa sa dva boda manje. Ova borba se zahuktala nakon što su Frankfurt i M’gladbach za vikend poraženi u svojim utakmicama protiv Augsburga i Leipziga. M’gladbachov poraz je nekako i opravdan jer su igrali sa timom sa vrha tabele, dok je Frankfurt razočarao sa porazom protiv tima koji se bori iznad zone ispadanja.

To je dobra stvar za sve nas, jer ćemo gledati vrlo uzbudljivu završnicu u Bundesligi. Nije bilo ovako uzbudljivo već dugi niz godina. Bayer Leverkusen se prikrada sa četiri boda manje od Frankfurta, nakon što su za vikend ostvarili pobjedu protiv Nurnberga.

Na dnu tabele u Bundesligi je već skoro sve riješeno, jer Schalke sada ima čak šest bodova više od Stuttgarta, koji je poražen u posljednje dvije utakmice.

Augsburg 6 – 0 Stuttgart
B. Leverkusen 2 – 0 Nurnberg
Bayern 1 – 0 W. Bremen
Mainz 3 – 1 F. Dusseldorf
B. Monchengladbach 1 – 2 RB Leipzig
Schalke 2 – 5 Hoffenheim
Freiburg 0 – 4 Bor. Dortmund
Hertha 0 – 0 Hannover

Ligue 1

PSG je nakon dva poraza napokon ovog vikenda ostvario pobjedu i zapečatio osvajanje titule Ligue 1 ove sezone. Oni imaju 19 bodova više od Lillea i sa pet preostalih utakmica, oni su završili pitanje pobjednika u ovoj ligi.

Međutim, sada se vodi velika borba za mjesta koja vode u Ligu prvaka, gdje se nalazi Lyon na toj trećoj poziciji, a sa samo tri boda manje St. Etienne na četvrtoj. U borbu se uključio i Marseille nakon što su i ovog vikenda ostvarili pobjedu protiv posljednje plasiranog tima na tabeli. Marseille ima samo dva boda manje od St. Etienna i oni će se sigurno boriti za tu četvrtu poziciju u posljednjih pet utakmica ove sezone.

Ako stvari krenu loše za St. Etienne i Marseille, onda bi tu mogao da se nađe Montpellier sa samo tri boda manje od Marseillea, nakon što su ostvarili tri pobjede u posljednje četiri utakmice. Međutim, oni moraju ostvarivati sve pobjede do kraja kako bi možda mogli čekati neki kiks svojih protivnika iznad.

Na dnu tabele, Dijon i dalje vodi Borbu sa Amiensom i Monacom, koji imaju po četiri boda više od njih. Dijon je ostvario dvije pobjede u posljednje tri utakmice a u tom periodu nisu poraženi. Poboljšali su rezultate  u posljednje vrijeme i sigurni smo da će se boriti za tu poziciju u narednim kolima, dok su Monaco i Amiens pogoršali svoje stanje sa porazima za vikend.

Caen je također pobijedio Nice u gostima i time su se približili na samo dva boda od Dijona. A samo dva boda ispod njih se nalazi Guingamp. Ništa još nije gotovo za ove timove, međutim Dijon ima najveću šansu od njih da opstane u ovoj ligi, pogotovo ako Amiens i Monaco nastave sa lošim rezultatima.

Dijon 3 – 2 Rennes
Lyon 2 – 1 Angers
Guingamp 1 – 3 Marseille
Nice 0 – 1 Caen
Nimes 2 – 1 Bordeaux
Strasbourg 1 – 3 Montpellier
Nantes 3 – 2 Amiens
Toulouse 0 – 0 Lille
Reims 0 – 2 St. Etienne
PSG 3 – 1 Monaco

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!