NaslovnicaVijestiPREGLED VIKENDA: Najzanimljiviji događaji u pet najvećih europskih liga!

PREGLED VIKENDA: Najzanimljiviji događaji u pet najvećih europskih liga!

Pregled vikenda i ovog ponedjeljka na Svijet Kladjenja portalu. Donosimo vam najzanimljivije trenutke i stanje na tabeli svake od liga petica do ovog trenutka. Pa da krenemo…

Pregled vikenda

Premier liga

Borba za titulu u Premier ligi se nastavila sa još samo dvije utakmice preostale do kraja prvenstva. Liverpool je u petak sa pobjedom od 5-0 protiv Huddersfielda nastavio svoju borbu sa Cityjem za titulu. Sa tom pobjedom su zasjeli na prvo mjesto, ali ne zadugo, jer su Građani nakon dva dana ostvarili vrlo tešku pobjedu protiv Burnleya u gostima. Sada je City ponovo na prvoj poziciji sa jednim bodom više od Liverpoola, dok imaju još utakmice protiv Leicestera kod kuće i Brightona u gostima. Ako City uspije pobijediti obje, što se očekuje od njih, oni će biti prvaci. Sada sve ovisi o njima.

Izvor: bet365

Što se događa u borbi za mjesta koja vode na europska natjecanja? Pa, situacija je ostala ne promijenjena, nakon što je Chelsea odigrao remi protiv Manchester Uniteda, dok je Arsenal izgubio od Leicestera i to sa 3-0. Tri poraza Arsenala u posljednje tri utakmice su nešto za što Unai Emery mora da se zabrine, jer se sada nalazi dva boda ispod Chelseaja sa dvije utakmice preostale do kraja prvenstva.

Arsenal također ima bod više od Manchester Uniteda, tako da je sada i njihova peta pozicija ugrožena, nakon što im je Chelsea preoteo tu četvrtu poziciju.

Trenutno Chelsea ima najbolju šansu da ostane među prva četiri, dok je i Tottenham u dobroj poziciji, jer imaju lakše rasporede. Chelsea ima nešto lakši raspored od svojih gradskih rivala, jer Tottenham igra protiv Evertona u posljednjoj utakmici ove sezone.

Arsenal i Manchester United također imaju nešto lakše rasporede, ali s obzirom kako igraju u posljednje vrijeme ne bi nas iznenadilo da kiksaju i u nekoj od posljednje dvije utakmice.

Kada je dno tabele u pitanju u Premier ligi, Cardiff i dalje ima četiri boda manje od Brightona i njima se ne piše dobro u posljednje dvije utakmice ove sezone. Oni igraju protiv Crystal Palacea kod kuće, a zatim u posljednjoj utakmici ove sezone igraju na Old Traffordu, tako da će imati vrlo male šanse za napredovanje.

Brighton također ima vrlo težak raspored, čak teži i od Cardiffa, jer igraju protiv Arsenala i Manchester Cityja u posljednje dvije utakmice. Ako Cardiff uspije izvući tri boda protiv Crystal Palacea, onda će svoj spas tražiti protiv Uniteda na Old Traffordu, naravno, ako Brighton izgubi obje svoje utakmice do kraja sezone. Očekuje nas jedna vrlo zanimljiva završnica u engleskoj Premier ligi.

PREMIER LIGA

Primera

Barcelona je napokon potvrdila osvajanje svoje pete titule u posljednjih šest godina u Primeri. Oni su sa minimalnom pobjedom protiv Levantea ozvaničili svoju titulu, dok su Atletico i Real Madrid zauzeli drugu i treću poziciju ove sezone i teško da se situacija može promijeniti u posljednja tri kola ove sezone.

Izvor: bet365

Međutim, iako se sezona za titulu završila i dalje se vodi velika bitka za tu četvrtu poziciju koju u ovom trenutku zauzima Getafe, koji je poražen u gostima protiv Real Sociedada. Taj poraz nije znala iskoristiti Sevilla, koja je iznenađujuće izgubila od Girone koja se bori u zoni ispadanja i koja se sa ovom pobjedom napokon izvukla sa posljednja tri mjesta, gdje imaju sada dva boda više od Valladolida i ta borba za opstanak još uvijek nije gotova.

Getafe i Sevilla sada imaju isto (55) bodova, međutim Getafe ima nešto bolju gol razliku, tako da su oni još uvijek na toj četvrtoj poziciji.

Samo tri boda ispod ovog dvojca nalazi se Valencia, koja također nije znala iskoristiti poraze navedenih ekipa iznad njih, nakon što su izgubili na sopstvenom terenu od Eibara sa 0-1. Međutim, Valencia će imati šansu da preotme tu četvrtu poziciju, jer do kraja sezone imaju mnogo lakši raspored od i Getafea, koji će do kraja sezone još igrati protiv Atletico Madrida i Barcelone, tako da će to biti šansa za Valenciju. Ovo nam govori kako nas očekuje odlična završnica u ovoj sezoni Primere za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Da sve to bude još zanimljivije, dva boda ispod Valencije nalazi se Ath. Bilbao koji ima 50 bodova i oni su za vikend uspjeli samo da remiziraju protiv Alavesa, ali to ih je spasilo, jer Alaves ima tri boda ispod njih i ta razlika je ostala nakon rezultata od 1-1 protiv direktnog suparnika za tu sedmu poziciju. Real Socieda još uvijek ima matematičku šansu da iznenadi Bilbaa, ali će biti vrlo teško stići deficit od čak šest bodova do kraja sezone.

Velika bitka se također vodi na dnu tabele, gdje čak tri kluba imaju po dva boda iznad zone ispadnja. Sastav u posljednja tri mjesta se malo izmijenio, jer se kao što smo već spomenuli Girona izvukla sa posljednja tri mjesta, dok je Valladolid preuzeo titulu 18-plasirane ekipe.

Girona, Levante i Celta Vigo su i dalje u ogromnoj opasnosti od ispadanja, pogotovo jer imaju vrlo teške rasporede do kraja sezone.

PRIMERA

Serie A

Iako je Juventus davno završio pitanje oko titule, velika borba se bodi za mjesta koja vode u Ligu prvaka, kao i Europsku ligu. U ovom trenutku se Inter nalazi na trećoj poziciji sa četiri boda više od Rome na četvrtoj poziciji. Roma je za vikend preuzela poziciju od Milana i sada imaju dva boda više od njih, nakon što su pobijedili Cagliarija sa 3-0.

Izvor: bet365

Torino je u direktnoj borbi za mjesta koja vode na europska natjecanja ostvario pobjedu protiv Milana kod kuće sa 2-0 i time su poremetili sve planove Gennara Gatussa koji sada gubi mjesto nakon što je skoro cijele sezone bio na toj četvrtoj poziciji.

Atalanta sada ima isto bodova kao i Milan na toj sedmoj poziciji, nakon što su ostvarili veliku pobjedu protiv Napolija u gostima. Sada Torino, Milan i Atalanta imaju isto bodova (56) na tabeli, dok bod manje ima Lazio koji se vratio u utrku sa pobjedom protiv Sampdorije u gostima. Sa četiri utakmice preostale do kraja sezone, ništa se još nije riješilo u Seriji A, barem ne po pitanju tko ide u Ligu prvaka, a tko u Europsku ligu.

Na dnu tabele Empoli i dalje ima šansu, međutim, oni imaju četiri boda manje od Udinesea i zaredali su tri poraza u posljednje četiri utakmice. Ne piše im se dobro, ali imaju minimalnu šansu za opstanak.

SERIE A

Bundesliga

Utrka za titulu Bundeslige se pomalo promijenila, a kada kažemo promijenila, mislimo na bodovnu razliku između Bayerna i Borussije Dortmund. Naime, ova dva tima su za vikend kiksala i tako su izgubili dragocjene bodove na vrhu tabele. Bayern je odigrao neriješeno protiv Nurnberga u gostima, dok je Borussia Dortmund izgubila od Schalkea kod kuće sa velkih 2-4. Bayrn je ipak izvukao bod i to im je išlo u korist, jer sada imaju dva boda više od Dortmunda na vrhu tabele. Ostalo je još samo tri kola do kraja sezone, a očekuje nas nevjerojatna završnica.

Izvor: bet365

Zanimljivo je bilo i na pozicijama koje vode na europska natjecanja. Frankfurt je ostao na toj četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu prvaka nakon što su remizirali protiv Herthe kod kuće i sada imaju tri boda više od Borussije M’gladbach, koja je iznenađujuće izgubila od Stuttgarta za vikend sa 1-0.

Bayer Leverkusen je nakon tri uzastopne pobjede sustigao M’gladbacha i sada imaju isto (51) bodova na petoj i šestoj poziciji. Samo bod ispod ima Hoffenheim, koji je nakon četiri pobjede zaredom izgubio od Wolfsbruga kod kuće. Zaista neki iznenađujući rezultati ovog vikenda. Sada je Wolfsburg sa tom pobjedom sustigao Hoffenheima i imaju samo jedan bod manje. Sa tri kola do kraja sezone, ništa još nije odlučeno, očekuje nas vrlo zanimljiva završnica kao i u ostalim ligama.

Na dnu tabele, Stuttgart ima šest bodova manje od Schalkea i oni će imati svoju priliku, međutim, bit će to vrlo teško i sve su šanse da će završiti na toj 16-oj poziciji koja vodi u doigravanja za ispadanje.

BUNDESLIGA

Ligue 1

Kada je titula u pitanju, PSG je to već riješio u ovoj ligi, međutim, velika borba se vodi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, dok je St. Etienne povećao svoju prednost na pet bodova u odnosu na Marseille za to mjesto koje vodi u Europsku ligu.

Izvor: bet365

Za vikend su sva prva četiri tima ostvarila pobjede, to jest tri tima ispod PSG-a, jer PSG igra utakmicu u 34. kolu protiv Montpelliera u utorak.

Lille je sa 5-0 deklasirao Nimesa i utvrdili su svoju poziciju na tabeli gdje imaju šest bodova više od Lyona, sa samo četiri utakmice preostale do kraja sezone. Lyon je također počeo igrati nešto bolje u posljednje vrijeme nakon što su ostvarili dvije pobjede zaredom, a ovog vikenda su uspjeli pobijediti Bordeauxa u gostima.

Zatim je St. Etienne iskoristio prednost domaćeg terena gdje briljiraju i time povećao svoju prednost nad petoplasiranim Marseilleom, kojem se ne piše baš dobro do kraja sezone, jer zaista ovaj tim već dugi niz godina učestvuje u europskim natjecanjima, bilo da je to Liga prvaka ili Europska liga. U svako slučaju malo se ova borba razapela što se tiče bodova, međutim, sljedeće kolo bi moglo posložiti neke kockice u ovoj ligi.

Što se tiče dna tabele, Caen je sa pobjedom protiv Dijona za vikend preuzeo tu 18. poziciju koja vodi u doigravanja za ispadanje, tako da sada imaju samo jedan bod više od njih i tri boda manje od Monaca, koji je ponovo zaredo niz loših rezultata i sada je u opastnosti od ispadanja. Iako imaju utakmicu manje, bit će vrlo teško za njih do kraja sezone.

Tu je naravno i Amiens koji je također ugrožen, a za vikend su odigrali remi, baš kao što su to uradili u četiri od posljednjih pet utakmica. Oni imaju četiri boda više od Caena i vjerojatno će biti gusto i za njih do kraja sezone, pogotovo jer sljedeću utakmicu igraju u gostima protiv tima sa gornjeg dijela tabele.

LIGUE 1

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!