NaslovnicaVijestiPROBLEMI ZA SARRIJA: Defanzivac Chelseaja poručio kako bi uskoro mogao napustiti klub!

PROBLEMI ZA SARRIJA: Defanzivac Chelseaja poručio kako bi uskoro mogao napustiti klub!

Defanzivac i zvijezda Chelseaja Andreas Christensen nagovijestio je kako će možda zatražiti odlazak iz kluba ukoliko ne dobije veću minutažu u nastavku sezone.

Christensen razmišlja o odlasku iz Chelseaja

22-godišnjak je bio prvi izbor Antonija Contea kada je u pitanju pozicija centralnog defanzivca, ali otkako je na Stamford Bridge proteklog ljeta stigao novi trener Maurizio Sarri, danski reprezentativac nije odigrao niti jednu minutu u Premier ligi.

[su_bet365_koeficijenti]

Sarri preferira štoperski dvojac Antonio Rudiger – David Luiz, dok je Christensen dobio prilike u Carabao kupu i Europskoj ligi, te nije nimalo zadovoljan trenutnom situacijom. U intervjuu za BT Sport on je rekao: “Da budem iskren, ovo je težak početak sezone. Ne mogu ponovo imati toliko strpljenja. Imam 22 godine i stvarno želim igrati redovno. U posljednje tri sezone sam igrao redovno, tako da je jasno da ne planiram ostati ukoliko se situacija ne promijeni.”

Zatim je dodao: “Rano je govoriti kada bi moglo doći do promjena, ali jasno je da nije dobro za mene to što ne igram. Sretan sam zbog dolaska novog trenera, igramo jako dobar nogomet, eksplozivni smo i napadamo. To je super, ali me nervira što i ja nisam na terenu.”

Andreas Christensen je u Chelsea stigao sa samo 16 godina 2012. godine iz Brondbyja. U ljeto 2015. otišao je na dvogodišnju posudbu u Borussiju Monchengladbach, gdje je odigrao ukupno 82 utakmice, te postigao sedam golova i podijelio jednu asistenciju. Od povratka na Stamford Bridge, u dresu ‘Plavaca’ je nastupio 46 puta, ali još uvijek nije postigao ni gol, ni asistenciju.

Tim Maurizija Sarrija je sjajno krenuo u novu sezonu. Trenutno se nalaze na drugom mjestu u Premier ligi sa 20 osvojenih bodova, isto koliko i vodeći Manchester City, ali imaju nešto lošiju gol razliku. Pored toga, vodeći su u svojoj grupi L u Europskoj ligi, nakon dvije pobjede iz prva dva kola, protiv PAOK-a, te MOL Vidija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!