NaslovnicaVijestiRanieri: Leicester je rock 'n' roll tim!

Ranieri: Leicester je rock ‘n’ roll tim!

Iako su izgubili posljednju utakmicu Premier lige od Arsenala, ekipa Leicestera se i dalje nalazi na vrhu premijerligaške tabele sa dva boda prednosti u odnosu na prve pratioce, ekipe Tottenhema i Arsenala.

Football - Birmingham City v Leicester City - Pre Season Friendly - St Andrews - 1/8/15 Leicester manager Claudio Ranieri Mandatory Credit: Action Images / Alan Walter Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Klub sa King Power stadiona je pravo osvježenje ove sezone u Premier ligi, a menadžer ovog kluba Caludio Ranieri ističe da tajna njihovog uspjeha leži u timskom duhu i zajedništvu, što doprinosi boljim rezultatima i odvaja ih ispred ostalih timova.

“Kada sam stigao ovdje rekao sam svojim igračima: ‘Momci, vi niste najbolji fudbaleri, ali ima vas 11 na terenu, koliko imaju i svi ostali timovi, dajte sve od sebe i nebitno je da li ćete pobjediti ili izgubiti'”, prisjeća se Ranieri.

Menadžer Lisica je nakon prošlosedmičnog susreta protiv Arsenala još jednom iznenadio sve u Engleskoj kada je svoju ekipu, i pored poraza, poslao na kraći odmor. Ranieri je uspjeh i veliki napredak njegovog tima u odnosu na prošlu sezonu uporedio sa velikim rock grupama, poput Queen, Led Zeppelina, Rolling Stonesa i Beatlesa. 

[su_bet365_200_bonus_veliki]

“Upravo tako, mi smo pravi rock ‘n’ roll tim. I na terenu i van njega smo svi kao jedan, sve što se dogovorimo u svlačionici uradimo i na terenu. Isto tako pomažemo jedan drugome i u privatnom životu”, pojasnio je Ranieri svoju izjavu.

Italijanski stručanjak je prokomentarisao i veliki uspon u karijeri trenutno najboljeg strijelca Leicestera i Premier lige, Jamie Vardyja.

“Donedavno niko apsolutno nije ni čuo za njega, a onda je počeo da pruža dobre partije u Championshipu, a kasnije i u Premier ligi, i svojim sjajnim igrama, odlučnošću i borbenošću je i zaslužio da bude na mjestu gdje se sada nalazi”, zaključio je Italijan.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!