NaslovnicaVijestiRanieri: Moramo što prije reagirati

Ranieri: Moramo što prije reagirati

Menadžer Leicestera, Claudio Ranieri, izjavio je da niko u klubu nije sretan dosadašnjim rezultatima, te da moraju što prije reagirati.

reagirati

Leicester je prošle godine napravio jedno od najvećih iznenađenja u svijetu nogometa. Osvojili su titulu u Premier ligi, ali ove godine ne igraju ni blizu tako dobro u domaćem prvenstvu. Za razliku od Lige prvaka gdje su prošli u eliminacionu fazu natjecanja u Engleskoj su bliži borbi za opstanak nego mjestu koje vodi u Europu sljedeće sezone.

Niko nije sretan, ni gazda, ni ja, ni sportski direktor, stručni stožer, igrači. Moramo reagirati što prije. Ostat ćemo zajedno s jakom svlačionicom. Moramo pokazati te dobre stvari na terenu, za početak pobijediti West Ham u narednom kolu. Želimo da se borimo” poručio je Claudio Ranieri.

Talijanski stručnjak vjeruje da će tim igrati bolje u drugom dijelu sezone.

“Mi smo lisice, a one se ničega ne plaše. Znamo vrlo dobro da su pred nama velike bitke i spremni smo za tu borbu.”

Pokušao je Talijan da “razbudi” ekipu time što je Riyada Mahreza stavio na klupu protiv Evertona, dok kroz sličan tretman prolazi i Danny Drinkwater.

“Protiv Stokea je Riyad bio dobar, tako da sam mu dao mali odmor. Sada će igrati i očekujem reakciju od njega. Danny bi se mogao vratiti u startnu postavu također”, zaključio je Ranieri.

U sledećem kolu, poslednjeg dana ove godine, Leicester na svom King Power stadionu dočekuje Bilićev West Ham, koji ove sezone takođe bilježi rezultate ispod očekivanja.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!