NaslovnicaVijestiRanieri: Možda ćemo izgubiti N'Golo Kantea

Ranieri: Možda ćemo izgubiti N’Golo Kantea

Trener Leicester Cityja Claudio Ranieri priznao je da bi moglo biti problema oko ostanka francuskog veznjaka N’Golo Kantea u klubu ovog ljeta.

Možda ćemo izgubiti N'Golo Kantea

Kante, koji je odigrao 33 utakmice za Leicester ove sezone, impresionirao je otkako je stigao iz Caena prošlog ljeta.

25-godišnjak je zbog svojih vrhunskih nastupa nagrađen pozivom u reprezentaciju za prijteljske utkamice protiv Nizozemske i Rusije, a pored toga privukao je i pažnju mnogih europskih velikana poput Arsenala, Chelseaja i Juventusa, koji pomno prate njegovu situaciju.

Sam Francuz je nedavno izjavio da ne planira napustiti King Power stadion ovog ljeta: “Boriću se za Leicester ove sezone, a sljedeće sezone ne znamo što biti, vidjet ćemo. U ovom trenutku sam usredotočen na Leicester. Moramo završiti dobro ovu sezonu i ne misliti o drugim klubovima.”

Njegov trener Ranieri priznaje kako bi mogao izgubiti svog borbenog veznjaka, čak i ako njegov tim osvoji Premier ligu ove sezone.

“Mislim da bi on trebao ostati ovdje, radi veoma dobro. Međutim, ukoliko veliki klubovi pošalju ponude za njega i daju nam dosta novca, možda i razmislimo o njegovoj prodaji ako bude htio otići. Ne želim tužne ljude u klubu, želim da moji igrači budu zadovoljni.”

Upitan od strane novinara da li je Kante trenutno nesretan u klubu, on je odgovorio: “Ne, ne, on je uvijek nasmijan. Postoji mogućnost da napusti klub, ali trenutno smo fokusirani na našu igru. Nakon toga slijedi još jedna sezona.”

Leicester trenutno ima pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog u Premier ligi, a sutra će igrati protiv Southamptona kod kuće.

[su_bet365_watch_live_football_veliki][su_netbet_bonus][/su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!