NaslovnicaVijestiRanieri: Rooney ne bi imao mjesta kod mene u Leicesteru

Ranieri: Rooney ne bi imao mjesta kod mene u Leicesteru

Menadžer Leicester Cityja, Claudio Ranieri tvrdi da kapetan Manchester Uniteda Wayne Rooney ne bi imao mjesta u timu Leicestera.

Wayne Rooney otkrio kakva je situacija u svlačionici

Rooney je pet puta osvojio titulu Premier lige sa “Crvenim đavolima”, otkako je došao na Old Trafford iz Evertona 2004.

30-godišnjak je sada kapetan tima, i približava se rekordu legendarnog Sir Bobbyja Charltona, koji je najbolji strijelac u klupskoj istoriji, sa 249 postignutih golova.

Međutim, loši nastupi u prethodnih 12 mjeseci srozali su Rooneyevu reputaciju u klubu, i Ranieri sada tvrdi da ne bi mijenjao nijednog od svojih igrača za engleskog reprezentativca.

Kako izvještava Daily Star, Italijan je izjavio: “On je nevjerojatan igrač, šampion. Volim svoje igrače, i ne bih ih mijenjao ni za koga drugog. Veoma sam zadovoljan njima, i mislim da možemo napraviti uspjeh i u ovoj sezoni”.

Rooney je u EFL Kupu na gostovanju protiv Northampton Towna startovao kao klasična “devetka”, ali upropastio je šanse da se zadrži na toj poziciji, ne postigavši gol.

Propustio je veliku šansu, ali za razliu od njega, Michael Carrick, Ander Herrera i Marcus Rashford su bili precizniji, pa je tim Josea Mourinha slavio sa 3:1, prekinuvši tako niz od 3 uzastopna poraza.

U šestom kolu Premier lige, United na svom Old Traffordu sutra dočekuje upravo aktuelnog prvaka Leicestera.

unitedleicester

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!