NaslovnicaVijestiRanieri rekao šta očekuje u Ligi prvaka sljedeće sezone

Ranieri rekao šta očekuje u Ligi prvaka sljedeće sezone

Trener novog engleskog prvaka, Leicester Cityja, Claudio Ranieri, nada se da će njegov tim ‘odsvirati neku muziku’ u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Ranieri rekao šta očekuje u Ligi prvaka

Leicester će igrati u grupnoj fazi najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, kojeg su osigrali neočekivanim osvajanjem Premier lige ove sezone. Samo par igrača u Ranierijevom timu ima iskustvo igranja u Ligi prvaka, ali, uprkos tome, samo učešće njegovog tima u tom takmičenju ga raduje.

Ipak, talijanski stručnjak je dodao da “Lisice” neće igrati to takmičenje samo reda radi.

“To će biti vrlo dobro iskustvo za moje igrače”, rekao je Ranieri.

“Bit će sjajna atmosfera kad budemo igrali u tom takmičenju. Nadam se da smo spremni, ne samo da slušamo himnu Lige prvaka, već i da predstavimo ‘svoju muziku’ u tom takmičenju.”

Ranieri je u posljednjem premierligaškom kolu, kada je njegov tim gostovao kod njegovog bivšeg tima Chelseaja u nedjelju, promijenio svoju standardnu 4-4-2 formaciju, te počeo utakmicu sa tri središnja veznjaka.

Nakon što je Chelsea poveo golom Cesca Fabregasa iz penala, Talijan je ponovo promijenio u formaciju 4-4-2, te je njegov tim uspio izjednačiti golom Dannyja Drinkwatera, a krajnji rezultat na Stamford Bridgeu je glasio 1-1.

Upitan da li je pokušaj nove taktike bio test za Ligu prvaka, Ranieri je odgovorio: “Htio sam provjeriti. Igrao sam nekoliko puta sa tri veznjaka. Bilo je dobro, no, nisam bio toliko sretan. Kada smo promijenili u 4-4-2- odmah smo počeli igrati bolje, radili smo veći presing i bilo je puno bolje za nas.”

“Sljedeće sezone se sve može promijeniti, ali, naravno, na početku ćemo početi sa istom formacijom.”

Leicester je sezonu završio sa deset bodova prednosti ispred drugoplasiranog Arsenala, a Talijan je još jednom komentarisao to zapanjujuće postignuće.

“Postoji toliko toga što je utjecalo na ovu sezonu. Mogu reći da smo bili konzistentni tokom cijele sezone, a ostali timovi nisu. To je bila jedna od naših prednosti. Svaka utakmica za nas je bila poput posljednje i igrali smo s tim mentalitetom.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Antonio Rudiger: “Nemam se čega sramiti. Mokrio sam u krevet do...

0
Antonio Rüdiger (31), branič Real Madrida, dao je intervju pred nadolazeću gostujuću utakmicu s Bayernom u polufinalu Lige prvaka. Između ostaloga, istaknuo je svog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!