NaslovnicaVijestiRazlog zbog kojeg je Radamel Falcao ostao u Chelseaju

Razlog zbog kojeg je Radamel Falcao ostao u Chelseaju

Razlog zbog kojeg je Radamel Falcao ostao u Chelseaju. Ako je Jose Mourinho napusti Chelsea u ogorčenim okolnostima, jednu stvar je ostavio za sobom, jedno, pa možda najbeskorisnije pojačanje koje je Chelsea imao ikada.

Razlog zbog kojeg je Radamel Falcao ostao u Chelseaju

Radamel Falcao je viđen kao opcija koja bi pomogla Chelseaju u napadu i doveden je na posudbu prošlog ljeta. Naravno, njegova nedeljna plata od 140.000 funti se nije mogla mjeriti sa budžetom mnogih klubova, pogotovo nakon njegovog spektakularnog neuspjeha u Manchester Unitedu prošle sezone.

No, Mourinho je imao malo izbora. Roman Abramović je izgleda stisnuo kesu sa novcem ove godine. Mislio je da bi Diego Costa, Loic Remy i bivši igrač svjetske klase, da ga tako nazovemo, Radamel Falcao biti dovoljni da Chelsea ponovo juri prema tituli. Sada je jasno koliko je bio u krivu.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Falcao je nedvojbeno bio još gori nego što je to bio u Manchester Unitedu, dodajući i sklonost povredama. Postigao je samo jedan gol ove sezone. Nepotrebno je reći da je Chelsea bio spreman da raskine ugovor sa AS Monacom i prije januara.

No, kada je Falcao došao u Monaco na medicinske preglede početkom ovog januara, vraćen je zbog povrede i bit će u Chelseaju do kraja sezone.

“Prvobitna ideja je bila da se Falcao vrati u Monaco i igra u drugoj polovini sezone. On je došao i odradio medicinske preglede. Nažalost, bio je povrijeđen.”

“Tako da smo odlučili da bi za njega bolje bilo da ostane u Chelseaju. Da li bi se mogao vratiti jednog dana? Ja neću zatvoriti vrata za njega.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!