NaslovnicaVijestiRazočarenje, tuga i očaj u Rimu: Psihički pad Vučice

Razočarenje, tuga i očaj u Rimu: Psihički pad Vučice

Psihički pad Vučice. Razočarenje, tuga i očaj u Rimu. Roma našeg Edina Džeke i Miralema Pjanića nakon poniženja u Barceloni izgubila je i u prvenstvu od Atalante na svom Olimpicu. Rudi Garcija u nevjerici je gledao kako mu ekipa iz Bergama pravi ogromne probleme, a bez ikakve kreacije i pokušaja za nečim boljim Roma je pognute glave napustila teren.

Psihički pad Vučice

Bez pravog vođe, kako igrački tako i mentalno na terenu Roma gubi korak za vodećim Napolijem koji igra savršen fudbal ove sezone, ali uprava i dalje stoji čvrsto iza Francuza.

No, vratimo se na prošlu godinu i grupnu fazu Lige prvaka. Roma i Bayern, duel na Olimpicu koji je značio utakmicu prvoplasirane ekipe iz Italije i Njemačke, demonstracija sile Bayerna i krajnji rezultat 1:7.

Od tog dana 21.10., pa sve do kraja sezone Roma se nije oporavila i to je jedan od glavnih razloga zašto su izgubili titulu. Nesigurnost se uvukla pod kožu, gubile su se čiste lopte, a bodove su ispuštali u svakom bitnom trenutku.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Ekipa je izgubila svoj identitet, a poraz od Bayerna stalno se vraćao i vraćao. A sada se može dogoditi isto…

Poraz od Atalante nije slučajan i nije nešto čime su navijači Rome toliko iznenađeni. Bayern se ponavlja, ali ovaj put u vidu Barcelone.

Vučica iz Rima, kao i njihovih 11 igrača na Camp Nou izgledali su više kao čunjevi čiji je zadatak bio da omete Barcelonu u cilju da im zabije 10 golova. I uspjeli su, primili su samo šest, a moglo je biti minimalno još toliko.

Ekipa sastavljena od fantastičnih igrača, sjajan balans mladosti i iskustva, brzine i čvrstoće, a rezultat katastrofalan.

Novi golman, itekako poboljšana odbrana, novi napadač i ništa. Roma i dalje izgleda kao ekipa koja će na kraju lagano da osvojio mjesto za Ligu prvaka bez bilo kakvog konkretnijeg iskoraka.

Ekipa je opet psihički potonula i ako misli da se vrati u borbu za titulu i da zaprijeti strašnom Napoliju, Rudi Garcija mora da reaguje, pod hitno. Ne u januarskom prelaznom roku, nego u igračima. Ikona Rima se mora vratiti na teren, makar po cijenu Edina Džeke ili u paru s njim, nebitno.

Budi se Vučice, padneš li sada to bi bilo to od ove sezone. Postbavarski period se ne smije ponoviti.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!