NaslovnicaVijestiReal izdao službeno saopštenje povodom navodnog dopinga Ramosa

Real izdao službeno saopštenje povodom navodnog dopinga Ramosa

Real Madrid izdao je službeno saopštenje nakon ozbiljnih optužbi na račun njihovog igrača Sergija Ramosa, koji je navodno pao na doping testu nakon finala Lige prvaka.

službeno saopštenje

Madridski Real je izdao službeno saopštenje povodom optužbi da je kapiten tima Sergio Ramos dopingovan igrao finale prošlogodišnjeg Lige prvaka protiv Juventusa i u njemu istakao da je to neistina.

Prema navodima Football leaksa 32-godišnji defanzivac pao na doping testu poslije finala elitnog takmičenja protiv Juventusa (4:1), ali su iz “kraljevskog kluba” tada objasnili da je to bila posljedica greške ljekarskog tima, pa Ramos nije pretrpio kaznu.

Kapiten Real Madrida je poslije pomenute utakmice dao uzorak krvi i urina u kojima su pronađene supstance deksametazon i betametazon, tvrdi njemački Spiegel, list koji redovno objavljuje informacije dobijene od “Football leaks”-a, sajta koji se bavi raskrinkavanjem raznih prevara u nogometu.

Ove supstance same po sebi nisu zabranjene jer pomažu pri otklanjanju hroničnih upala, ali se u ljekarskom izvještaju moraju posebno navesti što u Realu nisu uradili pa je krivicu na sebe preuzeo doktor Madriđana koji je “zaboravio upisati terapiju od silnog uzbuđenja”.

Ramosu je “progledano kroz prste”, ali UEFA je ipak u službenom dopisu upozorila Real da ubuduće “budu pažljiviji kada upisuju terapije koje su dali igračima”.

“Sergio Ramos nikad nije prekršio anti-doping pravila! UEFA je zahtjevala informacije i taj slučaj zatvorila istog trenutka pošto je od stručnjaka Svjetske antidoping gencije, AMA-e i UEFA-e utvrđeno da nepravilnosti nije bilo. Ostale navode ne želimo da komentarišemo”, navodi se u saopštenju Reala.

Zanimljivo, prema otkrićima “Football leaksa” Madriđanima ovo nije prvi put da imaju problem sa doping testovima.

Navodno, antidoping tim je u februaru 2017. godine upao u trening centar u Madridu, a fudbaleri su pristali da urade testove tek pošto je dogovoreno da uzorke uzimaju članovi ljekarskog tima Reala.

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!