NaslovnicaVijestiReal Sociedad - Barcelona: Najava meča 17. kola La lige

Real Sociedad – Barcelona: Najava meča 17. kola La lige

Ekipa Barcelone pokušat će nastaviti pobjednosnu seriju od osam pobjeda u svim takmiečnjima protiv ekipe Sociedada koja i ove sezone igra odlično te za liderom Barcelonom zaostaju svega 7 bodova.

TIMSKE NOVOSTI

S 27 osvojenih bodova iz svojih 16 utakmica ove sezone, Sociedad je četvrti na tabeli i samo su četiri boda udaljeni iza trećeplasirane Seville, koja je jedna od samo tri momčadi – druge dvije su Barca i Real Madrid – koje su osvojile više bodova od Soceidada ove sezone. Ekipa Imanola Alguacila izgubila je samo jedanput u ligi od kraja listopada, što se 23. novembra dogodilo protiv Real Madrida. Nakon tog poraza brzo su se vratili i pobijedili su Eibar i remizirali s Valladolidom.

[SRETNI PETAK] Otvori račun i uzmi 100€ bonusa dobrodošlice

Odmah iskoristi ekskluzivnu promociju koja vrijedi samo u petak do 23:59, otvori račun za klađenje i uzmi 100€ besplatnog bonusa dobrodošlice!


Zanimljivo je da je Barca slavila na zadnja tri gostovanja u Sociedadu, a da su prije toga domaći slavili tri puta u nizu protiv Barce, zadnji puta na proljeće 2016. godine.

Bez obzira na slabiju formu i lošije igre ove sezone, Barca je trenutno u nizu od sedam pobjeda i u ovaj meč ulaze kao lideri prvenstva. Valverdeovi igrači zapravo nisu izgubili niti jedan meč otkad ih je Levante pobijedio početkom novembra, pobjedivši posljednja četiri meča u ligi zbog čega i jesu lideri, unatoč odličnoj formi Real Madrida.

Što se tiče izostanaka, domaća ekipa će nastupiti bez duže vremena odsutnih Illaramendia, Parda i Zurutuze. Sa druge strana Valverde ponovo ne može računati na usluge Dembelea, dok su također povrijeđeni Semedo i Arthur a najveći hendike bit će odsustvo Jordi Albe kojeg će ponovo mijenjati mladi Junior Firpo.

PRIJEDLOG ZA KLAĐENJE

Ne bi bilo iznenađenje kada bi Sociedad uspio da osvoji bod (ove), ali teško je poraziti Barcu s obzirom na njihovu formu, što je na koži najbolje osjetio Inter u utorak. Igra Barce se znatno popravila, ne priča se više toliko o odlasku Valverdea, što može biti pozitivna stvar za ekipu.

Izvor: bet365.com

Dakle, vjerujemo u pobjedu Barce, ali smo izabrali sigurniju opciju što je pobjeda Katalonaca u bilo kojem poluvremenu. Sa druge strane, vjerujemo kako možemo gledati nešto grublju i agresivniju igru, pogotovo od Barce, koja je ove ezone iznenađujuće u vrhu La lige po broju primljenih žutih kartona. U prosjeku po meču dobiju nešto više od trižuta kartona, dok sa druge strane Sociedad je na prosjeku od 2,5 žutih.

Ukoliko ste iz Slovenije i Hrvatske, preko ovog linka  bez problema možete pristupiti stranici bet365 kladionice unatoč nepravednoj zabrani koju sprovodi vlada Hrvatske.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!