NaslovnicaVijestiREVOLUCIJA U NAJAVI: UEFA od 2021 godine uvodi još jedno evropsko takmičenje

REVOLUCIJA U NAJAVI: UEFA od 2021 godine uvodi još jedno evropsko takmičenje

Pored Lige prvaka i Europske lige, očigledno je postalo da ćemo uskoro moći pratiti i treće međunarodno natjecanje na starom kontinentu. Ovim potezom UEFA planira povećati svoj prihod ali i omogućiti slabijim ekipama takmičenje u Evropi.

Ligi prvaka i Europskoj  lige uskoro će se pridružiti i treće međunarodno europsko natjecanje u sezoni 2021/2022. To je potvrdio Andre Agnelli, šef odbora za natjecanje u UEFA-i, a formalna potvrda je sada postala samo formalnost. Ideja je rođena davno, a krovna europska organizacija sa ovim potezom želi povećati marketinški potencijal i dodatno nagraditi slabije klubove za uspjehe u domaćim prvenstvima.

>> Jedan od najvećih talenata u Bundesligi priznao kako bi mogao doći u Chelsea u zimskom prelaznom roku!

“UEFA-ino vodstvo već je dalo zeleno svjetlo za novo natjecanje pa će tako od sezone 2021/2022, čak 96 klubova nastupiti u raznim europskim nogometnim natjecanjima”, rekao je Andrea Agnelli.

Taj potez bi dodatno povećao prihod krovne europske organizacije, inače neprofitne, koja uprkos tome trenutno “sjedi” na zalihama vrijednim pola milijarde eura. Još uvijek nije poznat format takmičenja, a špekuliše se da bi se takmičenje trebalo igrati slično kao Liga prvaka i Europska liga.

[su_bonus]

UEFA je ranije također imala još jedno evropsko takmičenje, koje je nosilo ime Intertotzo kup, koje se igraalo u ljetnim mjesecima a pobjednik je izborio plasman u tadašnji kup UEFA.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!