NaslovnicaVijestiRoma klizi ka bankrotu, samo je jedan način za spas od ambisa!

Roma klizi ka bankrotu, samo je jedan način za spas od ambisa!

Roma klizi ka bankrotu, dug je narastao skoro do 300 miliona, a na Olimpicu je zavladala panika, jer je budućnost slavnog rimskog kluba pod upitnikom!

Roma klizi ka bankrotu

Čelnici talijanskog velikana priznali su kako se dug popeo na čak 278 miliona eura, a do kraja sezone bi mogao premašiti i 300 miliona! Na Olimpicu su upaljene crvene lampice, a kriza izazvana pandemijom koronavirusa dodatno otežava cijelu situaciju.

Astronomski dug se svakim danom sve više uvećava, a vodeći ljudi rimskog kluba nemaju mnogo izbora, te pod hitno moraju poduzeti konkuretne poteze kako bi klub spasili od ambisa!

Govori se od dva moguća scenarija, a najizgledniji je potpuna rasprodaja, kao i prethodnih sezona, kada je Roma prodavala Pjanića, Salaha, Rüdigera, Bertolaccija, Romagnolija, Strootmana, Alissona, Nainggolana, Manolasa, El Shaarawyja…

Ti transferi su uglavnom bili poprilično unosni, ali to nije bilo da ugasi požar na Olimpicu, koji se rasplamsao i prijeti da “proguta” slavnu “Vučicu”, a čini se kako niko u klubu nema jasnu viziju koja bi vodila ka stabilizaciji rimskog velikana.

Drugi scenario, i zasad ne toliko izgledan je kupovina kluba od strane katarskog emira. Tamim bin Hamad Al Thani je izrazio namjeru da kupi klub, izgradi novi stadion i digne Romu na noge. Qatar Airways je inače i glavni sponzor kluba, ali pandemija koronavirusa poremetila je sve planove i zasad je taj posao na čekanju, a vremena za “Vučicu” je sve manje.

Naposlijetku, jedino što preostaje rimskom klubu je prodaja najvećih bisera, a to su Nicolo Zaniolo (20) i Lorenzo Pellegrini (23), a procjenjuje se da bi njihovom prodajom klub zaradio oko 100 miliona eura. Kandidati za prodaju su i Gianluca Mancini i Justin Kluivert, a klub bi takođe mogli napustiti Edin Džeko i Henrikh Mkhitaryan.

Sve u svemu, “Vučica” nema mnogo izbora, te je rasprodaja ekipe jedini izlaz u ovom trenutku. Tim sa Olimpica bi mogao biti desetkovan gotovo preko noći, ali bankrot se mora izbjeći po svaku cijenu…

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!