NaslovnicaVijestiRomario dao sjajan savjet Jesusu kako da ostane u formi pred Svjetsko...

Romario dao sjajan savjet Jesusu kako da ostane u formi pred Svjetsko prvenstvo

Legendarni bivši napadač Brazila Romario de Souza Faria dao je jako zanimljiv savjet svom sunarodnjaku i zvijezdi Manchester Cityja Gabrielu Jesusu pred predstojeće Svjetsko prvenstvo, na kojem je Brazil jedan od vodećih favorita za osvajanje trofeja.

Romario savjetovao Gabriela Jesusa

Jesus se u Brazilu poredi upravo sa Romariom, koji je postigao nevjerovatnih 55 golova u 70 nastupa u dresu reprezentacije i bio ključni igrač na Svjetskom prvenstvu 1994. godine, koje je ‘Selecao’ osvojio.

52-godišnjak trenutno obavlja funkciju senatora u svom rodnom gradu Rio de Janeiru, a na pitanje novinara koji savjet bi dao Gabrielu Jesusu, on je dao vrlo neočekivan odgovor.

Romario je rekao: “Imati dovoljno seksa je jedan od savjeta, odnosno što više iskoristiti slobodne dane. Pored toga, naravno, treba biti fokusiran tokom utakmica. Vjerujem da je Jesus svjestan svojih nastupa u reprezentaciji i što on predstavlja za naciju. Mora postizati golove na Svjetskom prvenstvu, to je najvažnija stvar.”

Legendarni napadač je postigao pet golova na već spomenutom Svjetskom prvenstvu održanom u Sjedinjenim Američkim Državama, te tako svojoj reprezentaciji donio prvu titulu svjetskog prvaka nakon čak 24 godine čekanja. Tokom igračke karijere, postigao je preko 600 golova, a ostao je najpoznatiji po svojim nastupima u dresu Barcelone, sa kojom je osvojio La Ligu u sezoni 1993/94.

[su_no1forfootball]

On je još dodao: “Jesus mora shvatiti da na Svjetskom prvenstvu prva prilika koju dobijete za postizanje gola može biti i posljednja. Svjetsko prvenstvo je sasvim drugačije takmičenje od svih ostalih. Morate biti sto posto fokusirani, inače nećete dati sve od sebe za svoju državu. Dobro je da igra u Europi, jer možda 80 ili 90 posto najboljih igrača na svijetu igra tamo i on se već suočio s njima. Međutim, prvi i najvažniji savjet koji mu dajem da ima dosta dobrog seksa.”

Gabriel Jesus, koji je u Manchester City stigao u zimskom prelaznom roku prošle godine iz Palmeirasa za 32 miliona eura, za reprezentaciju je debitovao prvog septembra 2016. godine na kvalifikacijskoj utakmici protiv Ekvadora, na kojoj je postigao dva gola, a na ukupno 15 nastupa postigao je devet golova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!