NaslovnicaVijestiRomelu Lukaku otkrio tko je njegov idol

Romelu Lukaku otkrio tko je njegov idol

Napadač Evertona Romelu Lukaku otkrio je da je Didier Drogba njegov idol, iako upravo zbog njega nije dobio dovoljno šansi u Chelseaju da pokaže šta zna.

lukaku drogba

22-godišnjak je samo 15 puta nastupio u dresu tima sa Stamford Bridgea, prije nego je posuđivan West Bromwich Albionu, te Evertonu, koji ga je naposljetku kupio za 28 miliona funti.

Lukaku je nakon dolaska u Chelsea u medijima predstavljan kao “novi Drogba”, ali Belgijac nije uspio izboriti mjesto u prvoj postavi. U ponedjeljak je trener Crystal Palacea ponovo pokrenuo priče o tome, nazvavši ga novim Drogbom nakon utakmice protiv Evertona (1-1).

[su_bet_at_home_1]

Reprezentativac Belgije je izjavio da je Drogba puno utjecao na njega tokom njegovog boravka u zapadnom Londonu, zajedno sa Nicolasom Anelkom, Frankom Lampardom, Johnom Terryjem i Fernandom Torresom.

“On je moj idol i on to zna, ali ja sam Romelu Lukaku i ponosan sam na svoje prezime, te želim napisati svoju vlastitu priču”, izjavio je Lukaku, te nastavio:

“Veoma poštujem Didiera, ali i dalje mislim da postoje neke razlike u našem stilu igre. Mlad sam, želim nastaviti igrati na visokom nivou i nadam se da ću na kraju karijere moći priznati da sam ugradio svoje ime u nogometnu povijest. I dalje razgovaram sa Drogbom. Često mi daje savjete, u dobrim smo odnosima od dana kad sam stigao u Chelsea.”

“Kada sam stigao, dodijelili su mi mjesto u svlačionici baš pored njegovog, tako da smo često razgovarali. On je vrhunski profesionalac, ali ne samo on, nego i John Terry, Frank Lampard, Nicolas Anelka i Fernando Torres.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!