NaslovnicaVijestiRomelu Lukaku otkrio u kojem klubu će definitivno igrati prije završetka karijere

Romelu Lukaku otkrio u kojem klubu će definitivno igrati prije završetka karijere

Napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku priznao je kako se do kraja karijere planira vratiti u Anderlecht, klub u kojem je započeo svoju profesionalnu karijeru.

Lukaku otkrio gdje planria igrati

Lukaku je prošao kroz omladinsku školu belgijskog kluba, te proveo dvije sezone igrajući u prvom timu prije nego što je stigao u Chelsea 2011. godine za 15 miliona eura. Otkako je stigao u Premier ligu, postigao je 97 golova u ukupno 212 nastupa u ovom takmičenju, a kako priznaje, ipak mu je želja karijeru završiti u domovini.

[su_bbworld]

“Moj san je oduvijek bio igrati za Anderlecht”, rekao je Lukaku za belgijske medije, te nastavio: “Prije završetka karijere definitivno ću se vratiti tamo, već mogu obećati to. Proveo sam sjajne trenutke u tom klubu.”

Tokom vremena provedenog u Chelseaju, Lukaku je išao na posudbe, prvo u West Bromwich Albion, a zatim i u Everton, koji je odlučio otkupiti njegov ugovor za 35 miliona eura u ljeto 2014. godine. Ukupno je u četiri sezone za klub iz Liverpoola postigao 87 golova u 166 nastupa u svim takmičenjima. Nakon sjajne prošle sezone, u kojoj je postigao 25 golova u 37 nastupa u Premier ligi, Lukaku je stigao na Old Trafford u transferu vrijednom čak 85 miliona eura, te je najbolji strijelac kluba ove sezone sa 19 postignutih golova u svim takmičenjima.

[su_no1forfootball]

Nakon poraza protiv Newcastle Uniteda na St James’ Parku u nedjelju, ‘Crveni vragovi’ su u potpunosti ispali iz utrke za titulu prvaka Premier lige, s obzirom da imaju 56 osvojenih bodova nakon 27 kola, te sada zaostaju nevjerovatnih 16 bodova za vodećim Manchester Cityjem 11 kola prije kraja. Pred timom Josea Mourinha su dva gostovanja, prvo sutra protiv Huddersfielda u okviru petog kola FA Kupa, a drugo sljedeće srijede, kada će ‘Crveni vragovi’ otputovati u Andaluziju na gostovanje kod Seville u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Portugalac je priznao kako su vijesti o navodnoj svađi između njega i Paula Pogbe laži, rekavši: “Vrlo je teško staviti me u poziciju gdje moram kritikovati svoje igrače. To je moj problem, to je problem igrača. Velika laž je da naš odnos nije dobar, velika laž je da ne komuniciramo, velika laž je da se ne možemo dogovoriti oko njegove pozicije koju će igrati i njegove uključenosti u dinamiku tima.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!