NaslovnicaVijestiRomu promašaji koštali na Bernabeu, Wolfsburg slavi najveći europski podvig u svojoj...

Romu promašaji koštali na Bernabeu, Wolfsburg slavi najveći europski podvig u svojoj istoriji

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrt finale najelitnijeg europskog takmičenja savladavši Romu u revanš utakmici na Santiago Bernabeuu sa 2-0.

Osmina finala Lige prvaka

Roma je u ovu utakmicu ušla sa dva gola deficita jer su u prvoj utakmici na svom stadionu poraženi 2-0, ali taj deficit nije uspjela nadoknaditi u Madridu, iako je imala odlične prilike. Djelovali su kao ozbiljan protivnik, iako rezultat ne govori tako.

Prvu šansu Roma je imala u 14. minutu kada se Edin Džeko obrukao promašajem, imao je čistu situaciju, ‘jedan na jedan’ sa Navasom ali je šutirao pored gola.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Samo deset minuta kasnije identična situacija za Salaha, Edin Džeko mogao se iskupiti asistencijom, ali Salah je fulao čist zicer.

Prvi gol na utakmici vidjeli smo u 64. minutu kada je Ronaldo nakon sjajnog centaršuta pogodio za 1-0. Samo četiri minute kasnije James Rodriguez postavlja konačan rezultat i rješava sve dileme oko pobjednika. Real Madrid 2-0 Roma!

Jedan od ljepših poteza na ovoj utakmici bio je ‘tunel’ Luke Modrića kojeg je ‘prodao’ Miralemu Pjaniću. Pogledajte:


U drugoj uzvratnoj utakmici Wolfsburg je savladao Genta 1-0 i tako izborio plasman među 8 najboljih u Europi. Wolfsburg je slavio i u prvoj utakmici sa 3-2, tako da je Gent u ovoj utakmici imao imperativ postići gol, ali njemački tim je pokazao da su kvalitetnija ekipa trenutno.

Jedini gol na utakmici postigao je Andre Schurrle u 74. minutu kada mu je Draxler sjajno asistirao nakon prolaska po desnoj strani.

Wolfsburg je sa ukupnih 5-3 prošao u četvrtfinale Lige prvaka i tako napravio istorijski podvig, jer je ovo zasigurno najveći europski uspjeh ‘Vukova’ ikada.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!