TO JE TA RAZLIKA! Ronaldo bojkotvao ceremoniju jer nije osvojio nagradu, a Messi će uraditi ovo!

Čitavo dewsetljećje se vodi rasprava koje bolji nogometaš, Messi ili Ronaldo. Jedni tvrde da je Messi, drugima je bolji Ronaldo ali jedno je sigurno. Messi i Ronaldo su dva velemajstora, gdje je teško izabrati boljeg ali ipak Ronaldo je onaj koji širom svijeta ima više hejtera nego Messi.

Lionel Messi tvrdi

Fifa će nagradu za najboljeg nogometašg u prošloj sezoni dodijeliti u ponedjeljak, 24. rujna, a već sada je jasno da je neće dobiti Lionel Messi. Zvijezda Barcelone, prvi put nakon deset godina se nije našao na finalnoj listi, na kojoj se pored Ronalda još nalaze Luka Modrić i Mohamed Salah.

>> MESSI ŽELI DA GA BARCELONA PRODA: Umjesto njega stiže zvijezda Manchester Uniteda!

Ipak, argentinska zvijezda je donijela odluku koja je podigla veliku količinu prašine u svijetu nogometa. Zbog poštovanja prema suparnicima, odlučio je prisustvovati cermoniji dodijele nagrada.

Ova odluka je još više dobila na vrijednost upravo zbog Cristiana Ronalda. Portugalac je nedavno otkazao svoj dolazak na Uefin gala događaj, gdje su dodijeljene nagrade za najbolje nogometaše ove sezone u Evropi. Nedugo prije ceremonije je saznao vijest da če Luka Modrić dobiti nagradu, te je zbog protesta odlučio da ostane u Torinu što je izazvalo osude čelnika Uefa ali i svih ljubitelja nogometa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.