NaslovnicaVijestiRonaldo priznao nekadašnjem rivalu: Zaslužio si Zlatnu loptu!

Ronaldo priznao nekadašnjem rivalu: Zaslužio si Zlatnu loptu!

Brazilac Ronaldo priznao je nekadašnjem rivalu u talijanskoj Serie A, Alessandru Del Pieru, da je zaslužio da osvoji Zlatnu loptu, koja mu je ostala nedosanjani san u bogatoj igračkoj karijeri.

Bivša “desetka” italijanskog nogometa nikada nije nagrađena najprestižnijim individualnim priznanjem, iako je u karijeri osvojila sve što se može osvojiti. Dvaput je bio četvrtoplasirani u izboru za Zlatnu loptu (Ballon d’Or) 1995. i 1996. godine.

“Zaslužio si da budeš najbolji na svijetu, ali ne samo ti, još nekoliko velikih imena nije dobilo nagradu, a trebalo je – Paolo Maldini, Francesco Totti, Roberto Carlos i Raul. Recimo, Roberto Carlos je jednom bio drugi, iza mene”, rekao je Ronaldo, koji je Zlatnu loptu osvajao 1997. i 2002. godine.

Del Piero je tokom karijere nastupao za Padovu, Juventus, Sidney i Delhi Dynamos, a osvojio je šest naslova prvaka u Serie A, jedan Kup Italije, četiri Superkupa Italije, dok je po jednom trijumfovao u Ligi prvaka, UEFA Superkupu, Interkontinentalnom kupu i Intertoto kupu. Sa reprezentacijom Italije je 2006. godine postao svjetski prvak u Njemačkoj.

Što se tiče individualnih priznanja, dvaput je biran za najboljeg igrača talijanske Serie A (1998 i 2008), a između ostalog, izabran je u FIFA 100 (100 najboljih igrača svih vremena po izboru Pelea), UEFA TOP 50 (1954–2004), te u najboljih 11 Juventusa svih vremena. U Sezoni 1997/98 bio je najbolji strijelac Lige prvaka, a deset godina kasnije prvi golgeter Serie A.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!