NaslovnicaVijestiRonaldo u 2017. zabija više nego Messi

Ronaldo u 2017. zabija više nego Messi

Ronaldo je u 2017. godini efikasniji u postizanju golova nego njegov najveći rival Lionel Messi. Taj podatak zvuči nestvarno jer znamo da je Cristiano Ronaldo u dosadašnjih 9 odigranih kola La Lige zabio samo dva pogotka dok je s druge strane Lionel Messi u prvenstvu postigao već 12 golova. No, kada gledamo kalendarski dolazimo do podatka u kojem je Messi postigao više golova uz dosta više utakmica. Ukratko, glavna zvijezda Real Madrida ima bolji omjer broja golova i broja utakmica.

Statistika kaže sljedeće – Cristiano Ronaldo ove godine za klub i reprezentaciju odigrao je ukupno 54 utakmica i pri tome zabio 48 golova te pri tome upisavši 13 asistencija. Dolazimo do brojke od 0.89 golova po utakmica za Cristiana Ronalda te 0.24 (0.2407) asistencija po utakmici za Portugalca.

S druge strane, glavna zvijezda Barcelone i Argentine je odigrala 59 utakmica, a pri tome je Messi zabio 51 gol te ih je 14 asistirao. Ako ćemo gledati čisto brojke onda vidimo kako Messi ima 5 utakmica više, 3 gola više i 1 asistenciju više. No kada gledamo omjer golova i asistencija po utakmici tada dolazimo do zaključka je Messi u 2017. godini postigao 0.86 golova po utakmici te 0.24 po utakmici (0,2372).

Statistički gledano Cristiano Ronaldo unatoč lošem startu u ovu sezonu i dalje je statistički učinkovitiji od njegovog najvećeg rivala u borbi za ‘Ballon d’Or’ za nešto manje od mjesec dana.

[su_oglas]

Samo ova sezona

Ako ćemo promatrati samo ovu sezonu 2017./18. onda vidimo da je tu velika razlika, ali ne prevelika. Naime, ako ćemo gledati samo nastupe za klubove Cristiano Ronaldo ove je sezone bio suspendiran na 5 utakmica zbog guranja suca u španjolskom Superkupu pa zbog toga ima samo 16 odigranih utakmica, dok je s druge strane Leo Messi ima 4 više, odnosno 20 odigranih utakmica.

Messi ima 20 odigranih utakmica u kojima je postigao 16 golova i upisao 5 asistencija, dok s druge strane Ronaldo uz 4 utakmica manje ima 5 golova manje i 2 asistencije manje – dakle 11 golova i 3 asistencije. Ta brojka možda zvuči nerealno jer znamo da Messi ima čak 10 golova više u prvenstvu, no Ronaldo je prvi strijelac Lige prvaka gdje je postigao 8 golova, a Messi je tamo zabio 3 te su po jedan oba postigli u Superkupu.

[su_no1forfootball]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!