NaslovnicaVijestiRonaldo u oproštajnom pismu otkrio zašto je napustio Real

Ronaldo u oproštajnom pismu otkrio zašto je napustio Real

Cristiano Ronaldo u oproštajnom pismu otkrio je zašto je napustio madridski klub i otišao u Juventus, u transferu koji je kao bomba odjeknuo širom nogometnog svijeta.

“Sve ove godine u Real Madridu i ovom gradu bile su najvjerovatnije najljepše razdoblje mog života. Prema klubu, navijačima i Madridu osećam ogromnu zahvalnost. Mogu samo da se zahvalim svima na svoj ljubavi i pažnji koju sam dobio.”

“Međutim, mislim da je došlo vrijeme za novu etapu u mom životu i zbog toga sam zamolio klub da me pusti. Veoma mi je žao i zamolio bih sve, posebno navijače, da pokušaju da me razumiju. Bilo je ovo devet prelijepih godina u mom životu. Vrlo dobro znam da nikada neću zaboraviti da sam ovdje uživao u nogometu na jedan poseban način.

“Na terenu i u svlačionici imao sam fenomenalne saigrače. Zajedno smo tri puta zaredom osvajali Ligu prvaka, četiri puta za pet godina. Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da sam uz njih na individualnom planu osvojio četiri Zlatne lopte i tri Zlatne kopačke. Sve što smo postigli tokom ovih devet godina je bilo nevjerovatno!”

“Real Madrid je osvojio moje i srce moje obiteljii zbog toga više nego ikada prije želim da se zahvalim svima – klubu, predsjedniku, direktorima, suigračima, medicinskom osoblju, kao i svim ostalim sportskim radnicima u klubu, koji čine da sve funkcioniše savršeno do najsitnijih detalja.”

“Još jednom, beskrajno hvala našim navijačima, takođe i španjolskom nogometu. Tokom devet godina imao sam priliku da igram protiv sjajnih igrača. Ovim putem želim da im odam veliko priznanje i poštovanje.”

“Dugo sam razmišljao i shvatio da je došlo vrijeme za novu eru u mojoj karijeri. Odlazim, ali ovaj dres i Santiago Bernabeu ću uvijek doživljavati kao dio sebe, gdje god da sam.”

“Hvala svima još jednom i, naravno, kao što sam rekao prije devet godina kada sam došao: ‘Hala Madrid’!”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!