NaslovnicaVijestiSampaoli otkrio kakva je uloga Messija u reprezentaciji i zašto nije zvao...

Sampaoli otkrio kakva je uloga Messija u reprezentaciji i zašto nije zvao Icardija i Dybalu

Izbornik Argentine Jorge Sampaoli otkrio kakvu ulogu ima Lionel Messi u reprezentaciji, te zbog čega nije pozvao Maura Icardija i Paula Dybalu.

Jorge Sampaoli je izbornik Argentine, ali pravi gazda je Lionel Messi (30). Strateg “gaučosa” je priznao da je u reprezentaciji sve u rukama petostrukog dobitnika “Zlatne lopte”, i da je on u nacionalnom timu mnogo više od vođe na terenu.

“Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bićemo Messijev tim, više nego moj” iskren je 58-godišnji Sampaoli.

“Leo je najbolji, a dostigao je takav nivo zrelosti da može cijelu momčad da nosi na leđima. Svi nam daju vodeću ulogu na Svjetskom prvenstvu, i moj zadatak je da povećam naše šanse da budemo prvaci. Da učinim da nas se rivali plaše. U svakom slučaju, današnja Argentina je poštovana.”

[su_watch_live_football]

Messi će na turniru u Rusiji četvrti put probati da dođe do najvrednijeg trofeja, kome je najbliži bio 2014, kada je Njemačka slavila u finalu, posle produžetaka (1:0).

Navijači polažu nade u Lea da će im vratiti trofej poslije 32 godine, ali im nije svejedno što je selektor izbornik sa spiska dvojicu sjajnih fudbalera, Maura Icardija i Paola Dybalu.

“Velika je razlika između Icardijevih partija u Interu i reprezentaciji. I moralo bi mnogo da se radi da se to izjednači, a za to više nemamo dovoljno vremena.”

“Što se tiče Dybale, on nikako nije uspijevao da prihvati zahtjeve reprezentacije. Ipak, još nisam nikoga precrtao sa spiska za SP” kaže Sampaoli.

I dok dio javnosti u Argentini smatra da Icardija i Dybale nema u timu jer ih Messi ne želi, Paolov brat Gustavo je poručio da su u pitanju neke druge spletke.

“Ovo je baš bolno, našu reprezentaciju sastavljaju menadžeri i novinari” naoidao je Dybalin brat nešto što se često čuje na balkanskim prostorima, ali je ubrzo i obrisao tweet.

Argentina je na SP u grupi sa Islandom, Hrvatskom i Nigerijom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!