NaslovnicaVijestiSAMUEL ETO'O PORUČIO SALAHU: Trebao bi napustiti Liverpool i otići u ovaj...

SAMUEL ETO’O PORUČIO SALAHU: Trebao bi napustiti Liverpool i otići u ovaj klub!

Otkako je stigao u Liverpool u ljeto 2017. godine iz Rome, Mohamed Salah ne prestaje briljirati u dresu ‘Redsa’. Na ukupno 104 nastupa je postigao 71 gol, proglašen igračem sezone u Premier ligi, te odveo tim do trofeja Lige prvaka.

Eto'o poručio Salahu da ode u Barcelonu

Međutim, krajem sezone pojavile su se špekulacije kako bi mogao napustiti Anfield ovog ljeta. Navodno, za njega su najveći interes pokazivali Real Madrid i Barcelona.

Legendarni bivši napadač Barce Samuel Eto’o danas je ponovo pokrenuo špekulacije o mogućem odlasku Egipćanina, poručivši mu kako bi trebao doći na Camp Nou. U intervjuu za BBC Sport je rekao: “Ukoliko ima priliku igrati u najboljoj ligi na svijetu, što je La Liga, onda mora potpisati za Barcelonu. Mo ima sve što je potrebno da postane jedan od najboljih igrača na svijetu.”

38-godišnjak je također objasnio i zašto bi katalonski gigant bio bolji izbor od njihovog najvećeg rivala Real Madrida. Dodao je: “Barcelona bi bila bolji izbor za njega. Real Madrid mi je dao priliku da napustim Afriku, ali znam Barcelonin stil, i mislim da bi se tamo bolje uklopio.”

Bivši veznjak Liverpoola Graeme Souness je također ranije ovog mjeseca izjavio kako bi interes ova dva giganta mogao privući pažnju Salaha. U intervjuu za Independent je rekao: “Real Madrid i Barcelona njuškaju Salaha i Manea i mislim da će im jedan od njih biti meta ovog ljeta. Oba kluba su u procesu obnove i ne odustaju od određenog igrača kada krenu po njega. Vidjeli smo kako su u prošlosti na to reagirali Luis Suarez i Philippe Coutinho, koji su otišli, iako su uživali igrajući za Liverpool. Isto će se dogoditi i sa Salahom i Maneom.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!