NaslovnicaVijestiSarri poslao upečatljivu poruku upravi prilikom odlaska sa klupe Juvea

Sarri poslao upečatljivu poruku upravi prilikom odlaska sa klupe Juvea

Donedavni trener Juventusa Maurizio Sarri nije se na lijep način rastao sa čelnicima kluba, kojima je jasno poručio šta misli na posljednjem sastanku.

Bivši trener Juventusa Maurizio Sarri govorio je o svom bivšem timu, kao i o odlukama uprave kluba u periodu kada je predvodio talijansku ekipu. Juventus će morati da mu isplati oko 11 miliona eura jer je odbio sporazumni raskid, a na klupi ga je naslijedio Andrea Pirlo.

Sarri je sa Juventusom osvojio Serie A, izgubio finale Kupa Italije, Superkup, a onda i ispao u osmini finala Lige prvaka od Lyona. Klub iz Torina vodio je na 51 utakmici, u kojima je ostvario 34 pobjede, 8 remija i 9 poraza.

Dobio je otkaz na klupi “Stare dame” poslije samo jedne sezone, a za 13 mjeseci vođenja ekipe često se žalio da neke igrače ne može da uklopi u svoju filozofiju i viziju igre. To se posebno odnosilo na napad u kome nije bilo balansa između Ronalda, Dybale i Higuaina.

Italijanski list Corriere Torino piše da je 61-godišnji stručnjak bio jasan u zahtjevima prema čelnicima kluba, kao i da se od Juventusa oprostio riječima: “Dajte mi otkaz, ali znajte da je ovu ekipu nemoguće utrenirati i uigrati”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!