NaslovnicaVijestiSARRI PRONAŠAO NOVOG GOLMANA: Chelsea će uskoro aktivirati njegovu otkupnu klauzulu od...

SARRI PRONAŠAO NOVOG GOLMANA: Chelsea će uskoro aktivirati njegovu otkupnu klauzulu od 100 miliona eura!

Španjolske novine Mundo Deportivo danas su objavile informaciju kako je vlasnik Chelseaja Roman Abramovič pristao aktivirati klauzulu zvijezde Atletico Madrida Jana Oblaka, koja iznosi čak 100 miliona eura, te bi on u klub trebao doći kao zamjena za Thibauta Courtoisa.

Chelsea sprema ponudu za Oblaka

‘Plavci’ su već duže vrijeme u potrazi za njegovom zamjenom, s obzirom da je belgijski reprezentativac javno priznao kako se želi vratiti u Madrid, gdje mu je cijela obitelj, te je navodno zaprijetio klubu da ukoliko ga ne prodaju ovog ljeta, sljedećeg će otići besplatno nakon isteka ugovora.

[su_bet365_koeficijenti]

Pored toga, engleski mediji danas pišu kako se 26-godišnjak nije pojavio na posljednja dva treninga, te da je za očekivati kako će doći do njegovog transfera na Santiago Bernabeu u naredna dva dana. Prva želja Chelseaja kada je u pitanju njegova zamjena bio je golman Evertona Jordan Pickford, koji je impresionirao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ranije ovog ljeta. Međutim, Mundo Deportivo navodi kako ‘apotekari’ za njega traže 65 miliona eura.

I dok Roman Abramovič nema ništa protiv plaćanja te cifre, on je navodno spreman izdvojiti još dodatnih 30 miliona eura kako bi aktivirao otkupnu klauzulu Oblaka, koji se smatra jednim od najboljih golmana na svijetu u ovom trenutku. U izvješću stoji kako će Chelsea klauzulu aktivirati u naredna 24 sata, s obzirom da se ovaj ljetni prelazni rok za engleske klubove završava u četvrtak.

[su_games]

Atletico Madrid je nedavno slovenskom reprezentativcu ponudio novi ugovor, po kojem bi mu se otkupna klauzula znatno povećala, ali on ga još uvijek nije pristao potpisati, te su ‘Plavci’ to spremni iskoristiti. Jan je u Atletico Madrid stigao u ljeto 2014. godine iz Benfice za 16 miliona eura, te je u četiri sezone provedene u klubu skupio ukupno 162 nastupa u svim takmičenjima, od čega na čak njih 100 nije primio gol. Za to vrijeme je osvojio Superkup Španjolske u svojoj prvoj sezoni, Europsku ligu prošle sezone, te je igrao u finalu Lige prvaka u sezoni 2015/16, u kojem ih je savladao gradski rival Real Madrid.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!