NaslovnicaVijestiScholes imenovao tri najbolja igrača u Premier ligi

Scholes imenovao tri najbolja igrača u Premier ligi

Paul Scholes izabrao je tri najbolja igrača u engleskoj Premier ligi, i to sva tri iz tabora gradskog rivala Manchester Cityja.

Paul Scholes objasnio

Legenda Uniteda smatra da su Sergio Aguero, Kevin de Bruyne i David Silva najveće zvijezde Premiershipa, ali dodao je i da bi Juventus mogao pobijediti bilo koji engleski tim.

Bivši veznjak Uniteda nije zadovoljan zbog manjka talenata u Engleskoj, te tvrdi da se Španjolska, Njemačka i Italija mogu pohvaliti boljim igračima, i da je to razlog što je slabije interesovanje za elitnim rangom.

“Španjolska liga je daleko najbolja ako sudite na osnovu europskih natjecanja”, rekao je Scholes, u odlomku knjige objavljene u Guardianu.

“U četvrtfinalu Lige prvaka i Europske lige imali su 6 od 16 timova, skoro polovinu. Premier liga je imala samo dva kluba”.

“Neophodan je iskorak u kvalitetu u Engleskoj. Izuzev Aguera, De Bruynea i Silve, nemamo vrhunske igrače. Svi najbolji igrači su u drugim zemljama”.

KLADI SE
“Najbolji igrači su u Španjolskoj ili u Bayernu i Juventusu. Povezivani smo sa velikim igračima – Gareth Bale je jedan od njih, ali sada ih nemamo. Nikad nećete vidjeti Lionela Messija da dolazi ovdje, nikada nećete vidjeti Neymara u Premier ligi”, dodao je Scholes.

Scholes za sebe kaže da je više podređen fudbalu, nego novcu i sponzorima.

“Novac je najbitniji u fudbalu u današnje vrijeme, jer je većina vlasnika interes vidi u zaradi. Njih ne zanima šta će u subotu poslijepodne vidjeti na terenu. Oni su isključivo biznismeni, dok u Barceloni imate ravnotežu između biznisa i fudbala”.

“Očigledno, moraju da zarade novac za dobrobit kluba, ali klub bi trebalo da je u vlasništvu navijača, ne u rukama jednog čovjeka ili grupe pojedinaca. Novac ne bi trebalo da bude primarni cilj, već zabava. Osvajanje Lige prvaka i najprestižnijih nagrada, to je razlog zbog kojeg ostali imaju najbolje igrače, i zbog toga su takvi klubovi među najboljima na svijetu”, zaključio je Scholes.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!