NaslovnicaVijestiSENZACIJA BUNDESLIGE: Jadon Sancho oborio rekord star 23 godine u današnjoj pobjedi...

SENZACIJA BUNDESLIGE: Jadon Sancho oborio rekord star 23 godine u današnjoj pobjedi protiv Schalkea!

Krilni igrač Borussije Dortmund Jadon Sancho danas je postigao pobjednički gol u pobjedi protiv Schalkea rezultatom 2-1, te je tako postao najmlađi igrač u povijesti koji je postigao gol za Borussiju u ovom velikom derbiju.

Sancho oborio rekord Bundeslige

Gosti iz Dortmunda su poveli već u sedmoj minuti, kada je gol na asistenciju Marca Reusa postigao Thomas Delaney. S tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a u 61. minuti je domaćin izjednačio golom Daniela Caligiurija iz penala. Ipak, 16 minuta prije kraja susreta za konačnih 1-2 i jedanaestu pobjedu njegovog tima u novoj sezoni sjajan gol je postigao Jadon Sancho.

18-godišnjak je tako postao najmlađi igrač Borussije u povijesti koji je postigao gol na utakmici protiv Schalkea u Bundesligi. Taj rekord je prethodno držao legendarni Lars Ricken, koji je postigao gol na tom derbiju kada je imao 19 godina i 110 dana u oktobru 1995. godine. Sancho igra u fenomenalnoj formi ove sezone, u kojoj je na ukupno 21 nastupu u svim takmičenjima postigao šest golova i podijelio devet asistencija.

Borussija je ovom pobjedom nastavila sjajan niz, te se i dalje nalazi na vodećem mjestu sa 36 osvojenih bodova, devet više od drugoplasiranog Bayern Munchena, koji je danas također slavio na svojoj utakmici 14. kola protiv Nurnberga (3-0). Pred timom Luciena Favrea je sada teško gostovanje kod Monaca u okviru posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka, a ta utakmica je na rasporedu u utorak.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!