NaslovnicaVijestiSerie A se neće nastaviti? Oglasio se talijanski ministar sporta

Serie A se neće nastaviti? Oglasio se talijanski ministar sporta

Sve se čini kako se talijansko nogometno prvenstvo, popularnije kao Serie A neće nastaviti nakon što se danas oglasio talijanski ministar sporta.

Iako je samo prije dva dana sportska javnost slavila uskori povratak nogometa u Italiji nakon što je premijer Giuseppe Conte objavio da će Italija krenuti sa popuštanjem mjera uvedenih uvog koronavirusa, izgleda da je radost kratko trajala.

Dan nakon što je francuski predsjednik Vlade Edouard Philippe objavio da će se Ligue 1 u Francuskoj otkazati zbog koronavirusa, talijanski ministar sporta potvrdio je da će njegova zemlja na isti način obustaviti sportska natjecanja.

Prema posljednjim informacijama u Italiji je preko 100 tisuća zaraženih koronavirusom, dok je do sada od posljedica ove bolesti preminulo nešto više od 27 tisuća ljudi.

Talijanski ministar za sport, Vincenzo Spadafora rekao je da je svjestan da nogomet u Italiji nosi ogroman novac, no ako postoji prijetnja zdravlju, on nema nikakve dileme.

“Hoće li se i kada nastaviti Serie A? Ako želimo da suzbijemo bilo kakav rizik od širenja koronavirusa, trebamo slijediti primjere Nizozemske i Francuske. Iskreno, takav scenarij je i kod nas sve bliži. Što se tiče povratka sportaša treninzima, tu nema toliko problema, ali igranje natjecateljskih utakmica, prvenstava to je već nešto potpuno drugačije i daleko rizičnije. Da sam na mjestu predsjednika klubova, počeo bih razmišljati o idućoj sezoni. Odluka koju je donijela Francuska mogla bi usmjeriti Italiju i ostale europske zemlje da naprave isto. Čitajući izjave, čini mi se da je većina predsjednika klubova Serie A sklona tome da se prekinuta sezona završi”, rekao je Spadafora dodavajući da poziva ključne ljude talijanskog nogometa da razmisle o planu B.

Sezona 2019/2020 u Italiji prekinuta je 9. ožujka, a preostalo je odigrati još 12 kola, te četiri utakmice 25. kola. U talijanskom kupu odigrane su prve polufinalne utakmice, ostali su uzvrati.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!