NaslovnicaVijestiSerie A se nastavlja bez gledatelja zbog koronavirusa?!

Serie A se nastavlja bez gledatelja zbog koronavirusa?!

Postoji realna mogućnost da se natjecanje u Serie A nastavi bez gledatelja zbog širenja zaraze koronavirusom, a takvu mogućnost najavio je predsjednik italijanskog nogometnog saveza.

koronavirus

Italija je u sve većem problemu zbog koronavirusa. Predsjednik italijanske nogometne federacije (FIGC) Gabriele Gravina izjavio je kako je Savez spreman nastaviti prvenstvo samo bez gledalaca ukoliko mu to Vlada dopusti. Odbojkaški savez Italije je prekinuo prvenstvo do 1. marta dok slično razmišljaju i u košarkaškom savezu.

Proteklog vikenda odgođene su četiri utakmice nogometne Serie A. U pokrajinama Lombardiji i Venetu je zabilježeno širenje virusa i vlasti čine sve kako bi spriječili dalju ekskalaciju. Sedam osoba je preminulo, a više od 220 njih je zaraženo koronavirusom u sjevernotalijanskim pokrajinama.

Prema pisanju Gazzetta dello Sporta, italijanska vlada razmatra da derbi Juventusa i Intera, koji bi trebalo da se odigra 1. marta, premjesti na sigurnu lokaciju ili čak možda i odloži.

U izvještaju se navodi da bi susret na stadionu u Torinu mogao da bude odigran i da se odluči da tribine budu zatvorene za gledatelje. U tom slučaju bi se meč odigrao u nedjelju od 20.45h, kako je prvobitno i planirano.

Ipak, ukoliko vlasti odluče da se utakmica premjesti u drugi grad, Juventus će imati pravo da izabere lokaciju, ali na kojoj nema zabilježenih slučajeva koronavirusa, što bi vjerovatno značilo neki od južnih predjela zemlje.

Ranije je objavljeno da će se utakmica Lige Europe Inter – Ludogorets igrati bez publike. Utakmica Lige prvaka Napoli – Barcelona trebala bi se igrati bez ikakvih ograničenja jer je Napulj udaljen od regija u kojima je zabilježen veliki broj zaraženih koronavirusom.

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!