NaslovnicaVijestiSin Diega Simeonea sjetio se očevih riječi nakon debija i gola za...

Sin Diega Simeonea sjetio se očevih riječi nakon debija i gola za Argentinu

Sin Diega Simeonea, Giovanni, debitirao je za reprezentaciju Argentine u prijateljskom susretu protiv Guatemale, postigavši i svoj prvi gol u dresu nacionalnog tima.

Argentina je odigrala prvu utakmicu nakon razočaravajućeg nastupa na Svjetskom prvenstvu. Gaučosi su bez Lionela Messija i sa vršiocem dužnosti selektora, Lionelom Scalonijem, slavila pobjedu od 3:0 protiv Guatemale, a sva tri gola pala su za poluvrijeme.

Martinez je sa penala u 27. minutu doveo Argentince do prednosti, zatim je Lo Celso bombom u 35. minutu povisio, a Simeone je u samom finišu poluvremenu iskoristio grešku odbrane i pogodio za 3:0.

[su_us_open]

Utakmica se inače igrača u Los Angelesu, a Scaloni je u ovom meču poštedio i Icardija, koji nije nastupio ni za Inter u posljednjem meču.

Napadač Fiorentine Giovanni Simeone je u svojoj prvoj utakmici za Argentinu bio strijelac poslije prodora po lijevoj strani, a nakon sjajnog debija je na prvom mjestu zahvalio ocu.

“Kada sam kao dijete igrao za River, stari mi je rekao da ću jednoga dana biti ovdje. Imao sam nekoliko prilika na utakmici, veoma sam srećan što imam sjajne suigrače, koji uvijek daju sve od sebe za pobjedu.”

“Bilo je veoma napeto i strijepilo se kako će da izgleda ova nova Argentina. U prvom poluvremenu smo uradili sve što je bilo potrebno, dok smo u drugom bili malo umorni, ali mislim da smo odigrali sjajno”, rekao je Giovanni Simeone poslije susreta.

Najstariji od trojice sinova Diega Simeonea je karijeru počeo u River Plati, bio je na pozajmici u Banfieldu, dok je prije Fiorentine igrao i za Genovu. Popularni Cholito, koji je naslijedio nadimak po ocu Cholu, ima 23 godine i prošle sezone u Serie A je postigao 14 golova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!