NaslovnicaVijestiSJAJNA GESTA: Evo zašto se Gabriel Jesus izvinio igračima Dinama zbog gola...

SJAJNA GESTA: Evo zašto se Gabriel Jesus izvinio igračima Dinama zbog gola postignutog večeras!

Napadač Manchester Cityja Gabriel Jesus uputio je izvinjenje igračima Dinamo Zagreba zbog uloge koju je igrao u prvom golu koji je njegov tim postigao večeras protiv Modrih u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka.

Gabriel Jesus se izvinio igračima Dinamo Zagreba

Domaćin je stigao do vodstva sjajnim golom Danija Olma iz voleja, ali Jesus je glavom pogodio za izjednačenje pred kraj prvog poluvremena. Do kraja utakmice Brazilac je kompletirao hat-trick postigavši još dva gola, dok se Phil Foden pridružio na listi strijelaca za konačnih 4-1.

S obzirom da je Modrima bila potrebna pobjeda kako bi imali ikakve šanse da se kvalificiraju u nokaut fazu takmičenja, bili su vrlo bijesni nakon prvog gola Jesusa jer su smatrali kako su gosti trebali izbaciti loptu u aut jer je jedan od njihovih igrača ležao na zemlji tokom te akcije.

Naime, dva igrača Dinama su se sudarila prilikom pokušaja da zaustave prodor Phila Fodena, a jedan od njih se povrijedio tom prilikom, te je ostao ležati na travi dok je na drugoj strani terena Riyad Mahrez slao loptu prema Jesusu nakon čega je uslijedio spomenuti gol.

Na pitanje novinara koliko je olakšanje bio njegovoj ekipi prvi gol koji je postigao Gabriel Jesus je odlučio izviniti se igračima Dinamo Zagreba izjavivši: “Nisam vidio igrače Dinama na zemlji, bio sam okrenut leđima od tog incidenta, tako da nisam mogao vidjeti. Želim im se izviniti zbog toga.”

Zatim je priznao kako mu je bio veliki san postići gol u Ligi prvaka, tako da je ovaj hat-trick za njega poseban trenutak u karijeri. Rekao je: “Uživao sam u ovoj utakmici, svaki put kad postižem golove uživam u tome. Sretan sam zbog svojih suigrača, pomažu mi u svemu. Ovo je poseban trenutak, od malena sam razmišljao o postizanju golova u Ligi prvaka. Želim igrati, postizati golove i imati loptu.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!