NaslovnicaVijestiSJAJNA REAKCIJA: Evo kako je Rio Ferdinand reagovao kad je saznao koliko...

SJAJNA REAKCIJA: Evo kako je Rio Ferdinand reagovao kad je saznao koliko bi vrijedio na današnjem transfer tržištu!

Legendarni bivši engleski reprezentativac Rio Ferdinand u svoje vrijeme je važio za jednog od najboljih defanzivaca na svijetu.

Vrijednost Ferdinanda na današnjem tržištu

On je profesionalnu karijeru započeo u West Ham Unitedu, iz kojeg je nakon šest sezona otišao u Leeds United 2000. godine za 26 miliona eura.

[su_bet365_koeficijenti]

Ipak, tamo se nije dugo zadržao, te nakon dvije fenomenalne sezone po njega je došao jedan od najvećih klubova u Engleskoj Manchester United i doveo ga u svoje redove za oko 40 miliona eura. Tada je postao najskuplji britanski nogometaš, kao i najskuplji defanzivac u povijesti nogometa.

Međutim, koliko bi on vrijedio na današnjem transfer tržištu? Od te 2002. godine i njegovog transfera na Old Trafford mnogo toga se promijenilo. Početkom ove godine bili smo svjedoci novog obaranja rekorda kada su u pitanju transferi defanzivaca. Naime, u zimskom prelaznom roku Liverpool je iz Southamptona doveo Virgila van Dijka za nevjerovatnih 78 miliona eura, što je daleko više od Ferdinandovih 40 miliona eura 16 godina ranije.

Ipak, Rio Ferdinand bi danas vrijedio čak četiri puta više nego što je vrijedio te 2002. godine. Naime, prema istraživanjima, tih 40 miliona bi na današnjem transfer tržištu vrijedilo nevjerovatnih 188 miliona eura. 39-godišnjak je na sjajan način reagovao na ovo na svom službenom instagram profilu, gdje je napisao: “Ludnica kako se nogomet promijenio. Rekao sam svima kako sam u to vrijeme bio ‘bagatela’.”

39-godišnjak je i zaista bio ‘bagatela’ s obzirom na sve što je postigao u Manchester Unitedu. U dresu ‘Crvenih vragova’ odigrao ukupno 455 utakmica, postigao osam golova i podijelio devet asistencija. U ukupno 12 sezona provedenih na Old Traffordu, sa klubom je osvojio 14 trofeja, uključujući šest puta Premier ligu, 2 puta Liga kup, jednu Ligu prvaka, te jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!