NaslovnicaVijestiSjećanje na Emiliana Salu: Nantes obilježio godišnjicu tragične pogibije

Sjećanje na Emiliana Salu: Nantes obilježio godišnjicu tragične pogibije

Godinu dana je prošlo od avionske nesreće u kojoj je argentinski nogometaš tragično izgubio život, ali sjećanje na Emiliana na Salu ne blijedi. Nantes je odao počast svom bivšem igraču u utakmici protiv Bordeauxa.

sjećanje na Emiliana Salu

Argentinac je poginuo 21. siječnja prošle godine u avionskoj nesreći, a dres Nantesa nosio je od 2015. do 2019. prije nego što se preselio u Cardiff za koji nije odigrao nijednu utakmicu.

Na centralnom krugu terena bio je postavljen veliki portret sa Salinim likom, a i koreografija na tribinama bila je posvećena tragično nastradalom Argentincu.

Nantes i Cardiff se još uvijek spore oko obeštećenja za transfer, iako je FIFA presudila da klub iz Premier lige mora isplatiti novac Francuzima. Vrijednost transfera iznosila je 17 miliona eura.

https://www.instagram.com/p/B7yu4oSJhrL/?utm_source=ig_web_copy_link

28-godišnji Sala bio je na putu za Cardiff u privatnom avionu kojim je upravljao pilot Dave Ibbotson. Nakon nestanka aviona, pokrenuta je opsežna potraga, a ostaci letjelice su pronađeni nakon 13 dana. Salino tijelo pronađeno je u olupinama aviona na dnu La Manchea nakon tačno 17 dana potrage.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!