NaslovnicaVijestiSkandal u UEFA Ligi nacija: Sudac OBEĆAO, pa dosudio penal?!

Skandal u UEFA Ligi nacija: Sudac OBEĆAO, pa dosudio penal?!

Na pomolu je pravi skandal u UEFA Ligi nacija, nakon izjave švedskog reprezentativca Marcusa Berga kako mu je sudac obećao svirati dva penala! Da sve bude jos bizarnije, zaista je dosuđen kazneni udarac i to baš nakon prekršaja nad švedskim napadačem.

Švedski reprezentativac Marcus Berg dao je krajnje skandaloznu, a po mnogima i glupu izjavu, nakon pobjede njegove selekcije (1:0) na gostovanju Turskoj u Eskišehiru.

Naime, on je u intervjuu za švedske medije, otkrio detalje razgovora sa rumunskim sudijom Istvanom Kovacsem u poluvremenu, nakon čega su krenule lavine sumnji u konačan rezultat.

“Protestvovao sam zbog činjenice što nam u prvom poluvremenu nije dosudio penal, a onda mi je obećao da će pregledati snimak, pa ako se utvrdi da sam bio u pravu, da će nam dosuditi dva penala u drugom poluvremenu!”

Da stvar bude gora za Berga i Kovacsa, u 71. minutu, baš nakon prekršaja na centarforu Švedske, dosuđen je jedanaesterac, koji je Andreas Granqvist pretvorio u, ispostavit će se, minimalnu pobjedu.

Turska federacija planira da signalizira UEFA ovaj slučaj, kako bi se pokrenuli određeni disciplinski postupci. Naravno, teško je očekivati da će se rezultat promijeniti, a da sve bude još čudnije, utisak je da je i jedanaesterac bio “čist kao suza”.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!