NaslovnicaVijestiSLOBODNI OD LJETA: Lista od 17 zvijezda kojima ugovori ističu za šest...

SLOBODNI OD LJETA: Lista od 17 zvijezda kojima ugovori ističu za šest mjeseci!

Proslava nove godine je završena, i klubovi iz liga petice se polako pripremaju za drugi dio sezone. Chelsea je već pokazao kako se ne šali u ovom prelaznom roku, te je već osigurao dolazak Christiana Pulišića iz Borussije Dortmund za čak 64 miliona eura.

Igrači kojima ističu ugovori

Ipak, postoje i oni klubovi koji nisu spremni platiti toliko novca za nova pojačanja, te vode malo drugačiju transfer politiku. Popularni magazin FourFourTwo je sastavio listu zvijezda kojima ugovori ističu u junu, te im je već sada dozvoljeno da pregovaraju sa drugim klubovima.

Prvi na listi je defanzivac Atletico Madrida Diego Godin, koji već polako pokazuje kako mu se bliži kraj igranja na vrhunskom nivou, s obzirom da je ove sezone od prve minute započeo tek 11 ligaških utakmica. On se proteklog ljeta dugo povezivao sa odlaskom u Manchester United, a iako ga Simeone želi zadržati, mogao bi otići besplatno iz Madrida za šest mjeseci.

Zatim, veznjak Paris Saint-Germaina Adrien Rabiot je po svemu sudeći na izlaznim vratima Parka prinčeva, nakon što je navodno odbio tri ponude za produženje ugovora. On je na radaru španjolskog prvaka Barcelone, a interes za njega također pokazuje i Tottenham Hotspur. Na listi su još i Arjen Robben i Mario Balotelli, a Nizozemac je već otkrio kako sigurno odlazi iz Bayern Munchena nakon što mu istekne ugovor.

Kada su u pitanju igrači iz Premier lige, legende kao što su Vincent Kompany i James Milner također imaju samo još šest mjeseci ugovora sa Manchester Cityjem, odnosno Liverpoolom. Kompany je u Cityju već više od deset godina, a iako ne igra tako često kao kad je tek došao, i dalje je jedan od lidera tima. Milner, s druge strane, impresionira u dresu ‘Redsa’, te sa 32 godine pokazuje kako je i dalje u sjajnoj fizičkoj formi.

Pored svih njih, ugovori ističu i Mousi Dembeleu i Olivieru Giroudu. Dembele ima dosta problema sa povredama od početka nove sezone, zbog kojih je skupio tek sedam ligaških nastupa, ali nema sumnje da kada je zdrav kako je jedan od najboljih igrač Spursa. Kada je u pitanju Giroud, on se muči sa pronalaskom prave forme otkako je stigao u Chelsea početkom prošle godine. Francuz je postigao tek četiri gola od dolaska iz Arsenala, te navodno nije u planovima novog trenera Maurizija Sarrija.

Iako i dalje igraju redovno u dresu ‘Crvenih vragova’, Juan Mata i Ander Herrera također nisu produžili svoje ugovore, te će njihova budućnost najvjerovatnije zavisiti od novog trenera, te njegove odluke. U posljednjih šest mjeseci ugovora ulaze također i Danny Welbeck, Eliaquim Mangala, Daniel Sturridge, Brahim Diaz, Nacho Monreal i David Luiz, dok je veznjak Arsenala Aaron Ramsey navodno već dogovorio svoj transfer u Juventus.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!