NaslovnicaVijestiSLOMLJENO MU SRCE: Drogba poslao sjajnu poruku Petru Čechu!

SLOMLJENO MU SRCE: Drogba poslao sjajnu poruku Petru Čechu!

Legendarni bivši napadač Chelseaja Didier Drogba priznao je kako mu je jako žao što je karijera njegovog nekadašnjeg suigrača Petra Čecha završena suzama, s obzirom da je Arsenal sinoć poražen rezultatom 4-1 u finalu Europske lige protiv Chelseaja.

Drogba poslao poruku Čechu

37-godišnji goman je ranije ove sezone priznao kako će mu to biti posljednja utakmica u karijeri, a uskoro bi trebao biti imenovan novim tehničkim direktorom ‘Plavaca’, gdje je doživio najveće uspjehe.

Ipak, ta utakmica nije prošla slavno za njega, s obzirom da ih je Chelsea, predvođen nevjerovatnim Edenom Hazardom, ‘uništio’ postigavši četiri gola u samo 23 minute od početka drugog poluvremena. Čech, jedan od rijetkih igrača Arsenala koji je dobio zasluge nakon ovog poraza, zaplakao je nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka, što je jako rastužilo Didiera Drogbu.

On je na svom službenom twitter profilu napisao: “Najuspješniji golman u povijesti Premier lige. Siguran sam kako će proći dosta, dosta vremena prije nego neko obori njegov rekord po broju utakmica bez primljenog gola. Slama mi srce što te vidim u suzama, znam koliko si želio osvojiti ovaj trofej i na pravi način završiti karijeru. Hvala ti moj junače, volim te.”

Unatoč ovome, Čech je priznao kako je ponosan na sve što je uradio u karijeri, te da ne žali ni za čim. Nakon utakmice je rekao: “Ponosan sam na sebe i ponosan sam na način na koji sam branio danas, jer je puno pritiska i špekulacija kada igrate posljednju utakmicu u karijeri. Morao sam pružiti dobar nastup i mogu reći kako sam učinio sve što sam mogao. Ne žalim ni za čim, osim činjenice da smo radili naporno cijelu sezonu, da bismo na kraju ostali bez ičeg. Ova grupa igrača ne zaslužuje ovo. Lako je govoriti kako nismo učinili ništa, ali uvjeravam vas kako će se ovaj tim vratiti mnogo jači sljedeće sezone.”

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!