NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Barca dovela pojačanje iz Ligue 1!

SLUŽBENO: Barca dovela pojačanje iz Ligue 1!

Katalonski klub objavio je službenu potvrdu još jednog transfera, što je drugo pojačanje u toku dana, nakon što je ranije objavljeno da je potpisao Brazilac Emerson.

Barcelona je na službenoj web-stranici saopštila da je potpisala ugovor sa francuskim odbrambenim nogometašem Jean-Clairom Todibom.

Devetnaestogodišnjak dolazi iz Tolousea i potpisao je ugovor do kraja sezone 2022/23. Primarna pozicija mu je u centralnom dijelu odbrane, a može igrati i na poziciji defanzivnog veznog.

Todibo će se odmah priključiti momčadi trenera Ernesta Valverdea i nosiće dres sa brojem 6. Iako je katalonski klub postigao dogovor sa igračem još 8. januara, transfer je ozvaničen u “minut do 12”.

Mladi Francuz je ponikao u Tolouseu i ove sezone je u Ligue 1 postigao jedan gol u deset utakmica, uz jednu asistenciju. Posljednju takmičarsku utakmicu za Tolouse odigrao je još prije tri mjeseca, nakon čega nije više bio u konkurenciji za sastav.

U mlađe kategorije Tolusea stigao je iz FC Les Lilas, najprije je nastupao za B tim Tolousea, da bi za prvi tim debitirao 19. avgusta 2018. u susretu protiv Bordeauxa.

Barselona je u danas saopštila i da je dogovorila transfer 19-godišnjeg Brazilca Emersona iz Atletico Mineira, kojeg je odmah proslijedila na posudbu u Betis.

Katalonci su lideri La Lige sa 49 bodova, a u subotu u 23. kolu sastaće sa Valencijom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!