NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Barcelona dovela pojačanje iz Nizozemske!

SLUŽBENO: Barcelona dovela pojačanje iz Nizozemske!

Barcelona je dovela pojačanje iz Nizozemske, a talentirani nogometaš potpisao je trogodišnji ugovor sa katalonskim klubom, službeno je potvrđeno u klubu sa Nou Campa.

Barcelona je dovela 18-godišnjeg vezistu Groningena Ludovita Reisa, potvrđeno je na službenoj web-stranici kluba.

Talentovani igrač je potpisao trogodišnji ugovor sa Barcom, visina transfera nije poznata, ali katalonski “Sport” otkriva da on iznosi oko 8 miliona eura.

Reis igra kao centaalni ili ofanzivni vezista, a Barcini skauti su ga pratili duže od godinu dana. Katalonci su na početku nudili samo 2.500.000 evra za njega, ali je Groningen “istjerao” svoje i dobio tri puta veću sumu.

Reis će odmah biti proslijeđen u Barcelonu B i tamo će provesti sljedeću sezonu. Očekuje se da igrama u drugoj ekipi španjolskog giganta dokaže da zaslužuje mjesto u najboljem timu.

Barca je ubrzala stvari nakon okončanja sezone u La Ligi, u kojoj su odbranili naslov prvaka, dok je Groningen sa druge strane takođe završio sezonu, ispali su iz play-offa za plasman u Ligu Europe od od Vitessea.

Rajs je tako ostvario svoje snove, a da se lakše adaptira u klubu će mu pomoći Frenkie de Jong, koji je još u januaru kaparisan od strane Barcelone, a očekuje se da na Camp Nou uskoro stigne i kapiten Ajaxa Matthijs de Ligt, pa će imati i nekoliko zemljaka u novoj sredini.

Nizozemac je odigrao 50 utakmica za Groningen, a zanimljivo da je oktobra 2017. godine postao prvi igrač rođen poslije januara 2000. godine koji je postigao gol u Eredivisie.

Bio je standardan član svih mlađih selekcija Oranja, a trenutno igra za U19 reprezentaciju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!