NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Nogometaš Liverpoola odlazi na posudbu

SLUŽBENO: Nogometaš Liverpoola odlazi na posudbu

Nogometaš Liverpoola odlazi na posudbu u Championship do kraja sezone, objavljeno je danas na službenoj web-stranici Liverpoola.

nogometaš Liverpoola

Srpski fudbaler Marko Grujić provešće narednih šest meseci u Cardiffu kao pozajmljen igrač Liverpoola, saopštio je klub iz Walesa.

Nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde došao je u Liverpool prije godinu i po, ali nije uspio da se izbori sa žestokom konkurencijom, pa je odigrao samo osam utakmica u Premier ligi, nijednu kao starter.

[su_premierleague]

U svim natjecanjima upisao je ukupno 14 nastupa, u kojima je proveo 327 na terenu, upisavši jednu asistenciju.

Grujića su željeli i neki premijerligaški klubovi, najozbiljniji je bio Huddersfield, ali je menadžer Jurgen Klopp odlučio da ga pošalje u ekipu koja se u Championshipu bori za povratak u elitni rang.

Transfer glasine: Aubameyang ipak ide u Španiju, Zidane zamjenu za Balea pronašao u Manchesteru, Chelsea kupuje u Romi

Iz Milana odgovorili Liverpoolu: On nije na prodaju čak ni za 80 miliona eura!

“Mnogo volim tog momka, strašno je napredovao u posljednje vrijeme. Sjajno igra glavom, ali ne uspjeva da se izbori za mjesto u momčadi što sigurno nije najbolje za njega”, rekao je nedavno njemački stručnjak.

Mladi veznjak došao je upravo na insistiranje Kloppa, koji je lično stupio u kontakt s njim prije dvije godine. Grujić je potom dogovorio transfer vrijedan 7 milijuna eura, a u Zvezdi je ostao još pola godine na posudbi, nakon čega se preselio na Anfield.

Grujić, rođen 1996. godine, prošao je mlađe kategorije Crvene Zvezde, za prvi tim debitovao je 2013. godine i osvojio titulu u sezoni 2015/2016.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je četiri utakmice, dok je sa omladinskom reprezentacijom (U19) bio prvak svijeta na Novom Zelandu 2015. godine.

Liverpool se trenutno nalazi na 3. mjestu Premier lige, sa istim brojem bodova kao Chelsea, te tri više od petoplasiranog Tottenhama. Klub sa Anfielda je u nizu od četiri uzastopnje pobjede a u narednom kolu gostuju Swanseaju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!