NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Wesley Sneijder platio 4,5 miliona eura kako bi napustio Galatasaray

SLUŽBENO: Wesley Sneijder platio 4,5 miliona eura kako bi napustio Galatasaray

Nizozemski reprezentativac Wesley Sneijder sporazumno je raskinuo ugovor sa turskim Galatasarayom.

Sneijder platio 4,5 miliona eura kako bi napustio Galatasaray

Veznjak je u turskom klubu igrao od 2013. godine, kada je u zimskom prelaznom roku stigao iz Intera, te je ukupno u 4 godine odigrao preko 175 utakmica u svim takmičenjima.

Danas je na službenoj stranici kluba potvrđeno da 33-godišnjak neće igrati na Turk Telekom stadionu sljedeće sezone, te da je njegov ugovor sporazumno raskinut.

“Galatasaray vas izvještava da je naš profesionalni nogometaš Wesley Sneijder sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.”

“On je odustao od jamstvenog iznosa od 4,5 miliona eura za sezonu 2017/18. Osim toga, ukoliko potpiše za neki drugi nogometni klub iz Turske u naredne tri godine, morat će platiti dodatnu naknadu od 20 miliona eura našoj tvrtki.”

S obzirom da je raskinuo ugovor ranije nego što se očekivalo, Nizozemac je morao platiti svom bivšem klubu 4,5 miliona eura.

Galatasaray je već našao zamjenu za njega, u klub je stigao marokanski reprezentativac Younes Belhanda iz Dynamo Kyieva.

Sneijder je kreirao više prilika (75), te imao više asistencija (15) nego bilo koji drugi igrač u turskom prvenstvu prošle sezone. Pored toga, postigao je i pet golova u ukupno 28 nastupa.

Njegova sljedeća destinacija još uvijek nije poznata, no pojedini turski mediji navode da se planira vratiti u Nizozemsku.

[su_bonus]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!