NaslovnicaVijestiŠOK U FIFA-i: Nogometni sudac Fahad Al-Mirdasi zbog BIZARNOG razloga neće suditi...

ŠOK U FIFA-i: Nogometni sudac Fahad Al-Mirdasi zbog BIZARNOG razloga neće suditi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji!

Od kraja marta mjeseca bio je na popisu od 36 glavnih sudaca koji će dijeliti pravdu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a kako sada stvari stoje, ovaj san ostat će nedostižan za Fahad Al-Mirdasija.

sudac Fahad Al Mirdasii

Sudac iz Saudijske Arabije Fahad Al Mirdasi uskoro je trebao putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, ali kako prenose mediji u Saudijskoj Arabiji ovaj nogometni arbitar je primao mito u zamjenu za suđenje u korist određenog tima ili u prevodu, Al-Mirdasi je optužen za namještanje utakmice.

>> Navijači Engleske ISMIJALI formaciju reprezentacije koju je Sol Campbell predložio za Svjetsko prvenstvo!

Nogometni savez Saudijske Arabije predložio je smaknuće ovog suca sa elitne liste sudaca koja će dijeliti pravdu u Rusiji. Oni su objeđeni  da je Al-Mirdasi kriv za pružanje sudijske pomoći u zamjenu za mito.

[su_bonus]

32-godišnji sudac je već dobio doživotnu kaznu zabrane suđenja utakmica pod okriljem lokalnog nogometnog saveza nakon što su vlasti u zemlji otkrili da je Al-Mirdasi prije finalnog susreta kupa Kralja između Al-Ittihada i Al-Faisalya tražio mito u zamjenu za sudijsku korist. Predsjenik Al-Ittihad, Hamad Al-Saniaa, dostavio je sudski dokaz o nemoralnim ponudama ovog suca.

Al-Mirdasi je tokom istrage priznao optužbe, pa je vjerojatno da će završiti sudijsku karijeru barem što se tiče Saudijske Arabije, a uskoro bi trebao dobiti zabranu i na nivou FIFA-e.Do sada u karijeri Al Mirdasi je sudio na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i prošle godine na kupu Konfederacija u Rusiji.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!