NaslovnicaVijestiŠpanjolski mediji otkrivaju: Velikan u posljednjem trenutku ponudio 200 miliona eura kako...

Španjolski mediji otkrivaju: Velikan u posljednjem trenutku ponudio 200 miliona eura kako bi Barceloni ‘oteo’ Coutinha, ali bezuspješno!

Nakon više od šest mjeseci špekulacija, Philippe Coutinho je u subotu i službeno postao novo pojačanje Barcelone, čime se završila jedna od najvećih transfer saga u povijesti nogometa.

Real Madrid pokušao dovesti Coutinha

Brazilac je na Camp Nou stigao za ukupno 160 miliona eura, od kojih je 120 miliona odmah plaćeno, te je tako postao drugi najskuplji igrač ikada, odmah iza Neymara, koji je prošlog ljeta prešao u Paris Saint-Germain za cifru od 222 miliona eura.

[su_bbworld]

Koliko je želio obući dres Barcelone i tako ostvariti san dovoljno govori činjenica da je Coutinho navodno platio 15 miliona eura iz svog džepa kako bi se transfer ostvario ove zime, što mu je i uspjelo. Međutim, sve je moglo završiti znatno drugačije. Prema pisanju španjolskih novina Mundo Deportivo, Barcelonin najveći rival Real Madrid u posljednjem trenutku je pokušao ‘oteti’ 25-godišnjaka, ponudivši nevjerovatnih 200 miliona eura za njegove usluge, ali je Coutinho odbio njihovu ponudu.

Nagađa se kako namjera Los Blancosa nije bila dovođenje igrača, već podizanje zahtijeva igrača, kako bi oštetili Barcelonu i natjerali je da potroše više novca nego što su planirali. Pored toga, druga teorija je kako je ova vijest lažna, te je plasirana kako bi se pričalo o “velikom trijumfu” Barcelone nad Real Madridom na transfer tržištu.

[su_no1forfootball]

Coutinho je na Camp Nou stigao u pravom trenutku. Barcelona se trenutno nalazi na vodećem mjestu u La Ligi, te ima devet bodova prednosti ispred Atletico Madrida, koji se nalazi na drugom mjestu.

Katalonci su jučer u okviru 18. kola slavili na domaćem terenu rezultatom 3-0 protiv Levantea. Golove su postigli Lionel Messi u 12. minuti, Luis Suarez u 38., te Paulinho u sudijskoj nadoknadi. Svoj prvi nastup od prve minute nakon dugo vremena upisao je Ousmane Dembele, koji je propustio prvi dio sezone zbog povrede.

S druge strane, Real Madrid je sinoć odigrao neriješeno na gostovanju kod neugodne Celte Vigo, a rezultat je glasio 2-2. ‘Kraljevi’ su tako ostali na samo dvije pobjede u posljednjih pet ligaških utakmica, te sada za Blaugranom zaostaju čak 16 bodova, ali imaju i odigranu utakmicu manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!