NaslovnicaVijestiSportski direktor RB Leipziga otkrio šta će se dogoditi sa Timom Wernerom

Sportski direktor RB Leipziga otkrio šta će se dogoditi sa Timom Wernerom

Sportski direktor RB Leipziga Ralf Rangnick negirao je špekulacije kako će klub sljedećeg ljeta napustiti napadač Timo Werner, te se pridružiti redovima nekog od europskih velikana.

Timo Werner ostaje u Leipzigu

21-godišnjak je trenutno jedan od najtalentiranijih igrača na svojoj poziciji, a u RB Leipzig je stigao prošle godine za 10 miliona eura iz Stuttgarta.

Prošle sezone je postigao nevjerovatan 21 gol u Bundesligi, te je na kraju bio i najbolji njemački strijelac lige, u kojoj je do sada u karijeri skupio preko 100 nastupa igrajući za Stuttgart i Leipzig.

Nastupima iz prošle sezone privukao je interes mnogih europskih velikana, a vodeći su Real Madrid i Bayern Munchen.

Timo Werner ostaje u Leipzigu

Ipak, kako prenosi Four Four Two, sportski direktor kluba Ralf Ragnick je negirao bilo kakve informacije o odlasku ‘dragulja’, koji ove sezone ima 11 postignutih golova u 18 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Na pitanje o mogućem odlasku Wernera u Real Madrid, on je rekao: “To se neće desiti ni ove zime, a ni sljedećeg ljeta. Timo Werner će ostati s nama.”

“Trenutno smo u pregovorima sa njegovim savjetnikom. Te špekulacije španjolskih medija o njegovom odlasku su stvari koje ne shvatam ozibljno.”

Klub iz Leipziga je trenutno drugoplasirani u Bundesligi, sa 26 osvojenih bodova nakon 14 odigranih kola. Za vodećim Bayern Munchenom zaostaje šest bodova.

‘Bkovi’ su jučer doživjeli težak poraz na gostovanju kod Hoffenheima, koji je slavio visokim rezultatom 4-0, dok će u okviru 15. kola na svom terenu dočekati 14-plasirani Mainz.

[su_oglas]

S druge strane, Real Madridu ne cvjetaju ruže ove sezone. ‘Kraljevi’ sinoć nisu uspjeli slaviti na gostovanju kod Athletic Bilbaa, konačan rezultat je glasio 0-0.

Kod Los Blancosa već duže vrijeme u formi nije napadački dio tima, prije svih Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, koji su kombinovano postigli tek četiri gola u La Ligi ove sezone.

Njihov tim se nakon 14 odigranih kola nalazi na razočaravajućem četvrtom mjestu, te za vodećom Barcelonom, koja također jučer nije uspjela slaviti, i dalje zaostaje osam bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!