NaslovnicaVijestiSPREMA SE TRANSFER: Borussia spremna prihvatiti ponudu Chelseaja za Pulišića, ali ipak...

SPREMA SE TRANSFER: Borussia spremna prihvatiti ponudu Chelseaja za Pulišića, ali ipak postoji veliki problem!

Prema pisanju engleskih i njemačkih medija, Borussia Dortmund je spremna prihvatiti ponudu Chelseaja u iznosu od čak 70 miliona funti za jednu od svojih najvećih zvijezda, a riječ je o Christianu Pulišiću. U proteklih godinu dana za američkog reprezentativca je interes pokazivalo veliki broj klubova iz Premier lige, a po svemu sudeći u toj utrci će pobijediti upravo Chelsea. Daily Mirror je jučer izvijestio kako su čelnici londonskog kluba uvjereni kako će već u januaru postići dogovor sa Borussijom u vezi tog transfera.

Chelsea dovodi Pulišića

Ipak, postoji veliki problem za trenera ‘Plavaca’ Maurizija Sarrija, a to je da Pulišić na Stamford Bridge neće stići sve do kraja sezone, odnosno sljedećeg ljeta, jer ga u njemačkom klubu ne žele pustiti usred sezone, u kojoj su trenutno vodeći favoriti za osvajanje titule. 20-godišnjak je u dresu Borussije ove sezone odigrao ukupno 13 utakmica, na kojima je postigao tri gola i podijelio četiri asistencije.

U slučaju da se ovaj transfer zaista i potvrdi, Pulišić bi u Chelsea mogao doći kao nasljednik Edena Hazarda, koji se još uvijek povezuje sa prelaskom u redove španjolskog velikana Real Madrida. Belgijski reprezentativac je u nekoliko navrata priznao kako je još kao dječak sanjao kako će jednog dana zaigrati u dresu Los Blancosa, a ranije ovog tjedna je izjavio kako bi mogao napustiti klub sljedećeg ljeta. Naime, rekao je: “U ovom trenutku sam fokusiran na Chelsea, ukoliko ne produžim ugovor, moguće je da ću otići. Neću otići u januaru, ali je moguće da ću otići sljedećeg ljeta. Također je moguće i da ću provesti cijelu karijeru u Chelseaju.”

Njegov tim je upisao sjajan start u novu sezonu pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija, ali su proteklog vikenda poraženi protiv Tottenham Hotspura u Premier ligi, što im je bio prvi poraz u tom takmičenju. Ipak, priliku da se vrate pobjedničkim stazama imat će u četvrtak navečer, kada je na rasporedu susret grupne faze Europske lige protiv PAOK-a.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!