NaslovnicaVijestiSramotan rekord: Serge Aurier ušao u povijest Premier lige zbog nevjerovatnog razloga!

Sramotan rekord: Serge Aurier ušao u povijest Premier lige zbog nevjerovatnog razloga!

Tottenham Hotspur je danas na gostovanju kod Crystal Palacea u okviru 28. kola slavio minimalnim rezultatom, a jedini gol na utakmici, i ukupno svoj 24. u Premier ligi ove sezone, postigao je fenomenalni Harry Kane na asistenciju Christiana Eriksena u 88. minuti.

Aurier ušao u povijest Premier lige

Međutim, utakmicu je obilježio defanzivac Spursa Serge Aurier, koji je u klupskoj i reprezentativnoj karijeri odigrao preko 250 utakmica u proteklih devet godina, ali još uvijek nije savladao ubacivanje lopte iz auta.

[su_bbworld]

Naime, reprezentativac Obale Bjelokosti danas je postao prvi igrač u povijesti Premier lige koji je upisao ‘hat-trick’ pogrešnih ubacivanja lopte sa strane (43′, 44′, 64′).

On je u klub iz sjevernog Londona stigao kao veliko pojačanje prošlog ljeta za 25 miliona eura iz Paris Saint-Germaina, za koji je u dvije sezone odigrao ukupno 81 utakmicu u svim takmičenjima, te podijelio 15 asistencija. Ove sezone je odigrao 20 utakmica, od čega 13 u Premier ligi, gdje ima jedan gol i jednu asistenciju.

Eric Dier je nakon današnje utakmice pohvalio Harryja Kanea, kojem je ovo bio ukupno 150. gol u klupskom nogometu.

“Postaje dosadno, zar ne? On nastavlja obarati rekorde i postizati golove u ključnim trenucima”, rekao je Dier za BBC Sport, te nastavio: “Volimo postizati gol u posljednjim trenucima ovdje svake godine. Mislim da smo ga zaslužili, imali smo toliko prilika.”

[su_premierleague]

Harry Kane nije bio ni svjestan da mu je to bio 150. gol, te je nakon utakmice rekao: “Da budem iskren, nisam ni shvatio. Samo želim nastaviti postizati golove i pomagati timu da pobjeđuje. Mislio sam da danas neće biti naš dan, jer smo promašili nekoliko prilika, posebno ja. Serge Aurier je imao jednu također na kraju, ali nastavili smo napadati dok nismo dobili našu nagradu.”

Tottenham Hotspur je ovom pobjedom preuzeo četvrto mjesto, s obzirom da je Chelsea pretrpio poraz na gostovanju kod Manchester Uniteda (2-1), te ima 55 osvojenih bodova, dva boda više od rivala iz Londona, te dva manje od Liverpoola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!