NaslovnicaVijestiSTATISTIKA OTKRIVA: Ovo je 10 najboljih igrača u Europi ove sezone!

STATISTIKA OTKRIVA: Ovo je 10 najboljih igrača u Europi ove sezone!

Polako se bliži kraj još jedne nogometne sezone. Domaća kup natjecanja stigla su do nokaut faza, sutra se igraju susreti osmine finala i Lige prvaka, dok je u ligama preostalo da se odigra još trećina kola.

10 najboljih igrača u Europi

Iako su prvaci u Francuskoj i Italiji već po svemu sudeći poznati, s obzirom da će teško tko dostići Paris Saint-Germain i Juventus, u ostalim ligama petice su utrke za titulu znatno zanimljivije. U Premier ligi do kraja sezone nas očekuje velika borba između Liverpoola, Manchester Cityja i Tottenham Hotspura, u La Ligi između Barcelone i Real Madrida, dok Bayern Munchen polako smanjuje zaostatak za Borussijom Dortmund, koji sada iznosi sedam bodova.

Što se tiče perfomansa igrača, u vrhu su, kao što se i očekivalo, vodeće zvijezde vodećih timova u ligama, odnosno Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah i Kylian Mbappe. Međutim, na kojim mjestima se oni nalaze ukoliko bismo gledali isključivo statistiku? Zahvaljujući portalu WhoScored, donosimo vam listu deset statistički najboljih igrača ove sezone.

Naime, konačna ocjena se dodjeljuje kombinacijom broja nastupa, golova, asistencija, ključnih dodavanja, te raznih drugih parametara. Na prvom mjestu se nalazi Neymar, koji je briljirao u francuskom prvenstvu do nedavne povrede, te je na 13 nastupa postigao isto toliko golova, te podijelio šest asistencija, i ima ocjenu 8,53. Njegove kolege u napadu, Mbappe i Edinson Cavani, nalaze se na trećem, odnosno osmom mjestu sa ocjenama 8,00 i 7,70.

Na drugom mjestu se nalazi kapiten Barcelone Lionel Messi, koji je vodeći strijelac liga petice sa 21 postignutim golom, te ima ocjenu 8,50. S druge strane, njegov najveći rival Cristiano Ronaldo, nastavio je sa sjajnim nastupima i u dresu Juventusa, gdje je u Seriji A na 23 nastupa postigao 18 golova i podijelio sedam asistencija, te se nalazi na četvrtom mjestu sa ocjenom 7,84.

Kada je u pitanju Premier liga, najbolji je Eden Hazard, koji je postigao 12 golova i podijelio deset asistencija, a nalazi se na šestom mjestu sa ocjenom 7,76. Pored njega, tu su još i Raheem Sterling koji je sedmi također sa ocjenom 7,76, dok je Mohamed Salah deseti sa ocjenom 7,67. Jedini igrač iz Bundeslige na listi je Hazardov brat Thorgan, koji igra sezonu iz snova u dresu Borussije Monchengladbach. Na ukupno 20 nastupa u ligi postigao je devet golova i podijelio sedam asistencija, te je deveti sa ocjenom 7,69. Zasigurno najveće iznenađenje je veznjak Nimesa Teji Savanier, koji je na petom mjestu sa ocjenom 7,78.

1. Neymar – 8,53
2. Lionel Messi – 8,50
3. Kylian Mbappe – 8,00
4. Cristiano Ronaldo – 7,84
5. Teji Savanier – 7,78
6. Eden Hazard – 7,76
7. Raheem Sterling – 7,76
8. Edinson Cavani – 7,70
9. Thorgan Hazard – 7,69
10. Mohamed Salah – 7,67

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!