NaslovnicaVijestiSTIŽE JOŠ JEDNO POJAČANJE: Maurizio Sarri otkrio koga planira dovesti do kraja...

STIŽE JOŠ JEDNO POJAČANJE: Maurizio Sarri otkrio koga planira dovesti do kraja prelaznog roka!

Novi trener Chelseaja Maurizio Sarri priznao je kako se nada da će u klub stići još jedno pojačanje prije nego što se zatvori ljetni prelazni rok.

Sarri želi još jednog veznjaka

Talijanski stručnjak, koji je na klupi ‘Plavaca’ prošlog mjeseca zamijenio svog sunarodnjaka Antonija Contea, na Stamford Bridge je doveo samo dva nova igrača.

[su_bet365_koeficijenti]

Riječ je o Jorginhu, koji je stigao iz njegovog bivšeg kluba Napolija za oko 60 miliona eura, te novom rezervnom golmanu Robertu Greenu, koji je stigao besplatno iz Huddersfielda. Ipak, on je na današnjoj press konferenciji pred sutrašnju utakmicu FA Community Shielda protiv Manchester Citya priznao kako želi da u klub dođe još jedno pojačanje.

“Pričao sam sa čelnicima o transfer tržištu, ali samo jednom ili možda dva puta, ne više. Pričali smo o pozicijama i karakteristikama igrača, ali ne i o imenima”, rekao je Sarri prisutnim novinarima, te nastavio: “Mislim da nam je potrebno nešto, ali samo jedan igrač. Imamo jako dobre veznjake, ali možda bi nam dobro došao veznjak sa drugačijim karakteristikama.”

[su_poker]

Pored već navedenog Jorginha, Chelsea još na toj poziciji ima Cesca Fabregasa i Rossa Barkleya, koji su impresionirali na pripremama pred novu sezonu, dok se N’Golo Kante vraća u klub sljedećeg tjedna, s obzirom da je imao produžen odmor nakon osvajanja Svjetskog prvenstva sa Francuskom. Sarri također mora odlučiti što će se dogoditi sa još jednim veznjakom, a riječ je o Rubenu Loftus-Cheeku, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Crystal Palaceu.

Sarri je dodao kako mu je želja ostati dugo vremena na Stamford Bridgeu, te priznao da će morati zaustaviti Guardiolin dominantan tim kako bi osvajao titule i ostvario svoju želju: “Želim ostati ovdje deset godina, ali moramo pobjeđivati. Moramo pokušati smanjiti razliku u Premier ligi uz naporan rad. Moj posao je pokušati poboljšati igrače koje imam. Guardiola mi je rekao da je ovdje u Engleskoj jako teško biti trener.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!